Görüş Bildir

İzmir son dakika! İzmir'de PKK operasyonu: 8 gözaltı

İzmir'de terör örgütü PKK'ya yönelik düzenlenen operasyonda, aralarında Ege Üniversitesi Öğrenci Derneği Başkan ve üyeleriyle HDP İlçe Eş Başkanı S.S.'nin de bulunduğu 8 kişi gözaltına alındı. S.S.'nin aynı zamanda Ege Üniversitesi'nde Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nu öldürdüğü iddiasıyla yargılanan N.S.'nin de amcası olduğu öğrenildi.

İzmir son dakika! İzmir'de PKK operasyonu: 8 gözaltı
DHA'nın haberine göre; İzmir genelinde, çeşitli tarihlerde yapılan izinsiz gösterileri organize ettikleri suçlamasıyla arama yapılan dernek binalarında örgüte ait pankart, afiş, PKK flaması, Abdullah Öcalan posteri bulunması sebebiyle İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, soruşturma açtı. 

SAVCILIK TALİMATIYLA

Bu soruşturmayı tamamlayan savcının talimatıyla, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, birçok adrese operasyon düzenledi. Operasyonda, aralarında Ege Üniversitesi Öğrenci Derneği Başkan ve üyeleriyle HDP İlçe Eş Başkanı S.S.'nin de bulunduğu 8 kişi gözaltına alındı. Bu arada, S.S.'nin aynı zamanda 20 Şubat 2015 tarihinde Ege Üniversitesi'nde Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nu öldürdüğü iddiasıyla tutuklu yargılanan N.S.'nin de amcası olduğu öğrenildi. Adreslerde, terör örgütüne ait yeni belgelerde ele geçirildiği açıklandı.

 

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi