İzmirliler sandık başında

İzmir'de 3 milyon 101 bin 860 seçmen, 9 bin 32 sandıkta oy kullanacak. Türkiye'de olduğu gibi İzmir'de de oy verme işlemi saat 08.00'de başladı.

İzmirliler sandık başında
Kentte oturanlar erken saatlerden itibaren sandık başına gitti. Özellikle yaşlılar, ayakta sıra beklememek için erken saatte gelip oy kullanmayı tercih etti. Sanık görevlileri de oy kullanmakta zorlanan kişileri kabine götürüp, adından da zarflarını sandığa atmaları içini yardım etti.
91 YAŞINDA SANDIK BAŞINDA
Oy kullanmaya gelenlere arasındaki 91 yaşındaki Muzaffer Kaynak da dikkat çekti. İlerleyen yaşına rağmen Kaynak, yardımla da olsa, sandık başına gidip oyunu kullandı. Muzaffer Kaynak, seçimlerde barış ve huzur beklediğini söyledi. İzmir Atatürk Lisesi'nde oy kullanan vatandaşların, çıkışta yaptıkları açıklamada ortak dilekleri, barış ve huzur odu.
AİLECE SANDIK BAŞINDA
Gençlerin oy kullanmak için genellikle öğleden sonraki saatleri tercih ettiği İzmir'de, Siret Gabay ve Yusuf Gabay çifti, sandık başına oğulları Jak Gabay ve Arel Gabay'la birlikte geldi. Çift kabinde oylarını kullandıktan sonra zarflarını Arel ve Jak Gabay sandığa attı. 


Kaynak: DHA

Kaynak: DHA