Görüş Bildir

Kılıçdaroğlu: Soylu'yu ciddiye almaya gerek yok

Kılıçdaroğlu, HDP ve CHP'ye tehditler yağdıran Bakan Soylu için 'Ciddiye alınacak bir bakan değil. Ona bunları başkaları mı söyletiyor, ona bakmak lazım' dedi.

Kılıçdaroğlu: Soylu'yu ciddiye almaya gerek yok

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, önce HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan'ı arayarak "Size artık yaşama hakkı yok" diyen ve daha sonra "CHP il başkanlarının şehit cenazelerine alınmaması talimatı verdim" sözleriyle gündeme gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'yu ciddiye almadığını söyledi. Kılıçdaroğlu, "Süleyman Soylu'yu ciddiye almıyoruz, Ciddiye alınacak bir bakan da değil zaten. Güvenliği sağlaması gereken birinin kışkırtıcılık yapması başlı başına bir felaket. Ama  Soylu bunu kendisi mi söyledi yoksa birileri mi söyletti? Bizim üzerinde durduğumuz asıl nokta o" dedi.

Süleyman Soylu'nun CHP'yi hedef alan açıklamalarının ardından Bursa'da bir asker cenazesinde CHP çelengi parçalanmıştı. CHP il başkanlarının 81 şehirde yaptığı ortak açıklamada "Süleyman Soylu'nun toplumsal çatışma ve kaos çağrısı yaptığı belirtilerek, "Bu sorumsuz ve hadsiz tutum açıkça ateşle oynamaktır" denmişti. Açıklamada, "Daha yeni tamamlanan seçimlerin toplumda gerilimleri yok edip sükunet ve huzuru tesis etmesi beklenirken, toplumu terörize eden bu açıklama eğer densiz bir çıkış değilse, o zaman yeni dönemin çatışma ve kaos üzerinden kurgulandığının delilidir" ifadelerine yer verilmişti.

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkında da konuşan Süleyman Soylu "Şehitlere küfür etti" iddiasında bulunmuştu. Kaftancıoğlu bunun üzerine "Yalan ve iftiralarıyla şahsımı hedef gösteren bu zavallıyı önce sahibine şikayet ediyorum bu hadsize haddini bildirin sonra da cumhuriyet başsavcılığına giderek kendisi hakkında suç duyurusunda bulunacağım. Ve kendisine ederi kadar 5 kuruşluk tazminat davası açacağım" demişti.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi