Görüş Bildir

Kadıköy'de HDP'liler ile polis arasında gerginlik

Diyarbakır’da başlayan ve İstanbul'da devam eden "Vicdan ve Adalet Nöbeti" Van'a devredildi.

Kadıköy'de HDP'liler ile polis arasında gerginlik

Kadıköy Yoğurtçu Parkı'ndan İskele meydana yürüyen HDP'li gruba katılmak isteyenlere polis kauçuk gaz mermisi ile müdahale etti.

Diyarbakır'da başlayan ve İstanbul'da devam eden "Vicdan ve Adalet Nöbeti" saat 18:00'de Kadıköy İskele Meydanında, HDP Eş Genel Başkanı Serpil Kemalbay'ın yaptığı açıklamanın ardından Van'a devredildi.

HDP Eş Genel Başkanı Serpil Kemalbay, HDP'li milletvekilleri ve Yoğurtçu Parkı'ndaki grup, parktan Kadıköy İskele Meydan'a yürüdü.

GERGİNLİK YAŞANDI

Yürüyüş sırasında polis geniş güvenlik önlemi aldı. Yaklaşık 50 kişilik HDP'li gruba çevreden katılmak isteyenler ile polisler arasında gerginlik yaşandı. Polis, çevredekilere kauçuk gaz mermisi ile müdahale etti. İskele meydana gelen grup adına HDP Eş Genel Başkanı Serpil Kemalbay açıklama yaptı. Yoğurtçu parkında gerçekleştirdikleri "Vicdan ve Adalet Nöbeti" eylemini Diyarbakır'da başlattıklarını söyleyen Kemalbey, "Yaklaşık 13 gündür büyük bir abluka, kuşatma altında, polis baskısı ve zoru altında vicdan ve adalet için nöbet tuttuk. Bugün buraya gelirken büyün yollar tutulmuş, bizimle buluşmak isteyen halkımız biber gazı sıkılarak engellenmiştir." dedi. Grup, açıklamanın ardından dağıldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi