Görüş Bildir

Kadınlara aşığım!

Adnan Oktar ve grubuna yönelik 171'i tutuklu 226 sanık hakkında açılan dava Silivri'de başladı. Adnan Oktar savunmasında, "Ben aklı başında bir insanım. Çevremdeki insanlar aklı başında insanlar. 10 yaşında kızı kucağıma alacağım. Cinnet geçirsem yine yapmam. Kim inanır böyle zırvalara. Bu çocuk ayrıca beni çok sever" dedi.

Kadınlara aşığım!

İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesi'nin Silivri Ceza İnfaz Kurumları'nın karşısında bulunan duruşma salonunda yapılan davanın ilk duruşmasına Adnan Oktar, Oktar Babuna, Tarkan Yavaş, Ayşegül Hüma Babuna'nın da aralarında bulunduğu 161 tutuklu ve 29 tutuksuz sanık katıldı. Kimlik tespiti bitmeden savunma yapması için Adnan Oktar'ın kürsüye davet edilmesi üzerine usul tartışması yaşandı.

ADNAN OKTAR SANIK KÜRSÜSÜNDE

Tartışmanın ardından Adnan Oktar'ın savunmasına geçildi. İddianamedeki iddiaların tamamının boş olduğunu savunan Adnan Oktar, "Ben aklı başında bir insanım. Çevremdeki insanlar aklı başında insanlar. Ben niye suç işleyeyim. 10 yaşında kızı kucağıma alacağım. Cinnet geçirsem yine yapmam. Kim inanır böyle zırvalara. Bu çocuk ayrıca beni çok sever. O zaman gelmişti annesiyle. Annesi yalnız görmek istiyor, dedi. Ben anladım oyunu. Yok, dedim. Annesine yanında dur, dedim. Bak yıllar sonra bu oldu. Kadına ihtiyacım varsa kadın bulurum ben." dedi.

Bazı tanıkların kendisini sevdiğini, korkutularak aleyhine ifade verdirildiğini savunan Oktar, "30-40 yıl ceza alacaksın. İftira atarsan hukuki sonuçları olmayacak. Mesela Çağla. Beni çok seviyor. Korkuttular. Özgür iradeleriyle ifade vermediler. O şekilde çocukları dehşete düşürdüler. Çocuk korktu, yoksa deliler gibi sever beni" dedi.

DARVİNİZME, ATEİZME, FETÖ'YE KARŞI MÜCADELE ETTİĞİ İÇİN EKARTE EDİLMEYE ÇALIŞILDIĞINI ÖNE SÜRDÜ

Darvinizme ve Ateizme karşı olduğunu söyleyen Oktar, "Bunlara karşı çok güçlü mücadele ettiğimiz için, FETÖ gibi örgütlere karşı güçlü mücadele ettiğimiz için, bunun en etkili önleyicisi beni gördükleri için beni ekarte etmeye çalışıyorlar" iddiasında bulundu.

Askere gidilmemesi yönündeki söylemi sorulan Oktar, "Askere gidilmemesi yönünde talimat verdiğim iddiası doğru değildir. 1.5 milyon Türk genci askerliğini bedelli yaptı. Benim 10-15 arkadaşım bedelli yaptı. Niye talimat vereyim askerliğini yapmasın diye. Askerlik benim için kutsal. Ben Turancılığı hedefliyorum. Nasıl öyle talimat veririm" sözleri ile yanıtladı.

Oktar, bürokratları dinlettiği iddiasına ilişkin olarak, "Belki o şahıs o konuşmayı önemli gördüğünden kayda almış olabilir. Benim haberim yok. Belki onun dijital kaydını da almış olabilir. Ama burada suç yok. Amaç devlete, hükümete faydalı olmak" dedi.

FETÖ İLİŞKİSİ

FETÖ bağlantısı ve FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'e yönelik, "Fetullah Gülen beni çok sever ben de onu severim" sözleri sorulan Oktar, şunları söyledi:

"FETÖ bağlantıma siz inanmamışsınızdır. Kafa olarak çok zıtız. Yaptığı çılgınlık ve delilikler, o kadar şehit vermemizden akıl dengesinin yerinde olmadığı bellidir. Aslında o devirde benden nefret ediyorlardı. O sözü söylediğimde daha da çok kızdılar. Daha fazla pislik yapmasınlar diye yaptım. Kitaplarımı yayınevlerinde satmıyorlardı.  Allah çok büyük bela verir başınıza. Halbuki nefret ederdim. Herkes el öpmeye gidiyordu, gazetelerini alıyordu, ben bunların hiçbirini yapmadım. "

'HERKÜL DEYİNCE PAZULU MAZULU BİR ŞEY ANLAŞILIR'

Oktar, diz üstü bilgisayarında herkul.org klasörüne ilişkin olarak, "İnternet çok geniş bir alem. Herkül deyince pazulu, mazulu bir şey anlaşılır. Bu adamın bize karşı olduğunu herkes bilir. İnternette falan kin kusuyorlardı bize. Merak etmiş girmiş olabilirim. Bir çok site var. En anormal sitelere bile girilebiliniyor. Mühim olan oraya girip FETÖ'ye hizmet etmiş mi? Biz adamın ekibinden nefret ederiz. Bu adam ne yapmış, ne etmiş, merak etmiş olabilirim" sözleri ile yanıtladı.

ÖRGÜT ÜYELERİNE 'SİLAHLARI KULLANABİLİRSİNİZ' TALİMATI SORULDU

Örgüt üyelerine silah kullanma yönündeki talimatı sorulan Oktar, "Benim silahım yok. Devlet diyor ki arkadaşım sen o kadar sağlamsın ki hiçbir örgütle bağlantın yok, sana güvenerek silahı veriyoruz diyor. Güvenip veriyor. Hakim, polis, savcı, işadamının silahı var. Legal bir şey. Saldırı olabileceğini zannederek, tehlike anında gerekiyorsa çeker ama havaya doğru tutar. Canı çok ciddi tehlikeye giriyorsa kaçar" diye konuştu.

'BEN TÜM KADINLARA AŞIĞIM'

Cinsel ilişkiye yönelik söylemleri hatırlatılan Oktar, "Ben tüm kadınlara aşığım. Hepsini çok seviyorum. Allah aşkı olarak. Şefkat duyuyorum" dedi.

Mahkeme Başkanı, yoruldun, otur istersen dedi. Oktar otururken teşekkür edince sanık sandalyesinde gülüşmeler duyuldu. Bunun üzerine Mahkeme Başkanı, "Teşekkür etmenize bile gülen arkadaşlarınız var" dedi. Oktar, Allah rızası için çalışan Müslüman bir arkadaş grubu olduklarını öne sürerek, kaçmaya çalıştığı yönündeki iddiaya ilişkin olarak da, "Saklanacak olsam beni bulamazlardı. Niye saklanayım, suçum yok. Benim için bir şeref. Yani aklanmak istiyorum. Aklanmak için büyük bir imkan" dedi.

'TEK BİR MALIM, MÜLKÜM HİÇBİR ŞEYİM YOK'

Adnan Oktar Grubu'na yönelik 171'i tutuklu 226 sanıklı davaya öğleden sonraki oturumla devam edildi. Oturumda müşteki avukatlarının sorusunu yanıtlayan Oktar, "Örgüt üyelerinin mallarını kendi çıkarınız için tüketene kadar kullandınız mı" sorusunu, "Mal biriktirmek İslamda haramdır. Peygamberimiz bütün mallarını harcadı. Müslümanlıkta zenginlik yok. Allah rızası için bütün mallarını dağıtır. Müslüman ahlakının gereği budur. Ben 65 yaşındayım tek bir malım, mülküm hiçbir şeyim yok" şeklinde konuştu.

Oktar, "Dragos olarak adlandırılan yerde kalanların maaşını nasıl ödüyorsunuz. Bu hizmeti gönüllü mü yapıyorlar" sorusu üzerine de, "Yok. Ben Allah rızası için yaşayan bir insanım. Allah rızası için yapıyorlar. Ben Allah rızası için yaşamayan bir insanla yaşayamam" şeklinde konuştu.

İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesi'nin Silivri Ceza İnfaz Kurumları'nın karşısında bulunan duruşma salonunda yapılan davanın ilk duruşmasına Adnan Oktar, Oktar Babuna, Tarkan Yavaş, Ayşegül Hüma Babuna’nın da aralarında bulunduğu 161 tutuklu ve 29 tutuksuz sanık katıldı. Öğlen arasından sonra müşteki avukatları ve duruşma savcısı Adnan Oktar'a sorular sordular.

MEHDİ OLMAYACAĞI KONUSUNDA ALLAH'A YEMİN ETMİŞ

Bir müşteki avukatı,  Adnan Oktar'a, Mehdi olup olmadığını, Mehdilik iddiası bulunup bulunmadığını sordu. Oktar, "Ben yaklaşık 150-200 kere mehdi olmadığımı söyledim. Böyle bir şey yapmış olan insan küfre girer, dinden çıkar. Olmadı, olmaz da. Ve ömrüm boyunca böyle bir şey olmayacağını Allah'a yemin ettim" dedi.

Oktar, örgütten ayrılan ve bu davada müşteki olanlara yönelik bir soru üzerine de, "Benim ayrılan arkadaşlarımın hepsi gül gibi Müslüman. Müştekilerin hepsini çok çok seviyorum. Cennette de birlikte olacağız inşallah. Benim 30-40 yıllık arkadaşımı kışkırtmaya kalktılar. Biz bu oyuna gelmeyeceğiz. Açılmış davalar hukuki bir şeydir. Devlet gidip intikam almayın diyor" dedi.

Oktar, "Örgüt üyelerinin mallarını kendi çıkarınız için tüketene kadar kullandınız mı" sorusu üzerine de, "Mal biriktirmek İslam da haramdır. Peygamberimiz bütün mallarını harcadı. Müslümanlıkta zenginlik yok. Allah rızası için bütün mallarını dağıtır. Müslüman ahlakının gereği budur. Ben 65 yaşındayım tek bir malım, mülküm hiçbir şeyim yok" şeklinde konuştu.

Oktar, "50-100 kişi kaldığınız ev kime ait" şeklindeki soruyu da, "Tülin hanım ve eşine ait. Ev bana tahsis edilmiş bir ev değil. Can güvenliğim nedeniyle adres söylemiyorum" dedi.

Oktar, "Basılan insanlar o gün o evde yakalandılar. Evli insanların gecenin 3'ün 4'ünde kocalarının yanında olmayıp orada olmaları normal mi" sorusunu ise, "Arkadaşlarımız evliliklerini Allah rızası için yapıyorlar. Allah rızası için evlenen insanlar. Kur-an'ı yaymak, İslamı yaymak için evleniyorlar. Bana evli olan da geliyor, bekar olan da geliyor. Evli olmak ona ayrı bir hukuk getirmez. Evli arkadaşlara çocuk yapmayın, diye bir talimatım yok. Zaten ortalık çok korkunç. Çocukları kaçırıyorlar, ırzına geçiyorlar. Dehşet bir ortam" sözleri ile yanıtladı.

Ergenekon ve Balyoz davalarında davalara müdahil olmak için yaptığı başvurular sorulan Oktar, "Benim haberim yok" diye yanıt verdi. Oktar, "Yaşadığınız lüks hayat ve televizyonun uydu kirası nasıl ödeniyordu" sorusu üzerine de, "Müslümanlar bir hayır işi olduğunda hep beraber ona yönelirler. Mesela kitap alıp dağıtacaksın. İnsan açtır gidip yemek alınır. Para biriktirme yoktur. Benim hiçbir malvarlığım yoktur" diye yanıtladı.

Oktar, örgüt içinde hiyerarşik yapı olup olmadığına ilişkin bir soruyu da, "Öyle bir şeye ihtiyaç yok" sözleri ile yanıtladı. Örgüt içinde, "Bacı", "Erkek" gibi tabirlerin kullanıldığının hatırlatılması üzerine Oktar, "Bacı nezaket ifadesi. Bacı, Anadolu'da kullanılan bir tabir. Benim de hoşuma giden saygı ifadesi" şeklinde konuştu.

Oktar, "Dragos olarak adlandırılan yerde kalanların maaşını nasıl ödüyorsunuz. Bu hizmeti gönüllü mü yapıyorlar" sorusu üzerine de, "Yok. Ben Allah rızası için yaşayan bir insanım. Allah rızası için yapıyorlar. Ben Allah rızası için yaşamayan bir insanla yaşayamam" şeklinde konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi