Kadın koruculardan "silah bırakma" çağrısına destek

Güneydoğu'da yıllarca terörle mücadelede güvenlik güçleriyle hareket eden ve yaşadıkları bölgenin güvenliğini sağlamaya çalışan kadın köy korucular, PKK'ya yapılan silah bırakma çağrısını olumlu karşıladı

Kadın koruculardan

DİYARBAKIR/BATMAN  Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde yıllarca teröre karşı yaşadıkları bölgenin güvenliğini sağlamaya çalışan kadın köy korucuları, PKK'ya yapılan silah bırakma çağrısını destekledi.

Batman'ın Sason ilçesine bağlı Kayabaşı köyünde hem çocuklarına annelik hem de ellerinde uzun namlulu silahlarla nöbet tutan kadınlar, çözüm sürecinin devamını istedi.

Bugüne kadar 16 köy korucusunun şehit olduğu 800 nüfuslu köyde 8 kadın yıllardır köy savunmasında aktif görev alıyor.

KÖYÜN GÜVENLİĞİ ONLARDAN SORULUYOR

Kayabaşı köyünde 26 yıldır köy koruculuğu yapan Naciye Şahin (46), genç kız iken başladığı köy koruculuğunu yıllardır başarılı bir şekilde yürüttüğünü anlattı.

KÖY KORUCUSU KADINLAR

Köyde her kadının 10 çocuğunun bulunduğunu dile getiren Şahin, "Biz aynı zamanda annelik görevimizi de yapıyoruz. Çözüm süreci ve silah bırakma çağrısını olumlu bulduk. Kadınlar artık evde çocuklarına baksın, hiçbir annenin yüreği yanmasın istiyoruz" dedi.

Köyün en genç kadın korucusu 23 yaşındaki Güler Demir de bölgede barış ve huzurun sağlanmasını istedi.

Dört yıldır köy koruculuğu yaptığını belirten Demir, "Olayların son bulmasını huzurun gelmesini en çok bizler istiyoruz" diye konuştu.

Yıllar önce köyde yaşanan bir çatışmada ağabeyi şehit, eşi de gazi olan Latife Ağaya (50) da 18 yıldır elinde silah hem annelik hem de köy savunması görevi yaptığını kaydetti.

PKK'ya yapılan silah bırakma çağrısını memnuniyetle karşıladıklarını ifade eden Ağaya, "Bundan sonra kardeş kanı akmasın. Silahlar ortadan kaldırılsın" dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz