Görüş Bildir

Kadınlar Bursaspor'a ateş püskürdü

İstanbul Kadıköy’de 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü mitingi ardından dağılan kadınlara yönelik ırkçı saldırı Diyarbakır’da kınandı.

Kadınlar Bursaspor'a ateş püskürdü

Ayhan YAŞAR

DİYARBAKIR- İstanbul Kadıköy’de 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü mitingi ardından dağılan kadınlara yönelik ırkçı saldırı Diyarbakır’da kınandı.

Demokratik Özgür Kadın Hareketi (OÖKH) tarafından Kayapınar Belediyesi Ceren Kadın Danışmanlık Merkezi bahçesinde basın açıklaması yapıldı. Basın açıklamasına BDP Diyarbakır İl Eş Başkanı Zübeyde Zümrüt ve çok sayıda kadın katıldı.

Diyarbakır Kadın Sorunlarını Araştırma ve Uygulama Merkezi (DİKASUM) Koordinatörü Özlem Özen burada yaptığı basın açıklamasında, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde kadınların yine özgürlük, barış ve eşitlik taleplerini dile getirdiğini kaydetti.

                                         

‘POLİS NEDEN MÜDAHALE ETMEDİ?’

Kadının özgür duruşuna ve örgütlü sesine tahammül edilmediğini söyleyen Özen, İstanbul Kadıköy’de düzenlenen 8 Mart mitingi sonrası kadınlara saldırı düzenlediğini belirtti.

Polisin ırkçı, cinsiyetçi, linççi gruba herhangi bir müdahalede bulunmadığını, aksine bir parçası olduğunu belirten Özen, Samsun’da yaşanan provokasyonun aynısının burada da sergilendiğini ifade etti.

‘DİYARBAKIRSPOR’A DA YAPMIŞLARDI’

Kadınlar olarak yaşanan çirkin saldırıyı sadece bir holigan saldırısı olarak değerlendirmediklerini söyleyen Özen, "Bursaspor taraftarlarının bu saldırısıyla ırkçı ve şiddet yönü de ortaya çıkmıştır. Kaldı ki bu, Bursaspor’un ilk marifeti de değildir. Daha önce de başta Diyarbakırspor taraftarlarına yönelik ırkçı saldırılar olmak üzere birçok şiddet olayına karışmış ve dünyanın en saldırgan ve ırkçı kulüplerinden biri olarak adından söz ettirmiştir. Futbol holiganlarının kadınlara yönelik bu saldırıları karşısında resmi kurumlar hiç bir müdahalede bulunmamış ve bu saldırganlar hiçbir şey olmamış gibi akşam tribünlerde maç izlemişlerdir” diye konuştu.

‘EN AĞIR CEZALAR VERİLMELİ’

Başta Futbol Federasyonu olmak üzere bütün yetkili kurumların futbolda ırkçığın, cinsiyetçiliğin ve şiddetin sembolü olan Bursaspor’a bu konuda gerekli yaptırımlara gitmesini isteyen Özen, Bursaspor’a en ağır cezaların verilmesini istedi. Özen ayrıca İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Bursaspor taraftarlarını kadın mitinginin ortasına getiren polisler ve bu saldırıyı gerçekleştiren taraftarları açığa çıkararak haklarında soruşturma başlatmasını istedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi