Görüş Bildir

Kadro alacağı gün işten çıkarıldı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinde temizlik personeli olarak çalışan işçi, kadroya gireceği gün işten çıkarıldığını iddia etti.

Kadro alacağı gün işten çıkarıldı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Daire Başkanlığında 14 yıl temizlik personeli olarak çalıştığını ve kadroya alınacağı gün işten çıkarıldığını iddia eden Şehmus Aksel, haksız yere işten çıkarıldığı belirterek, yetkililerden yardım istedi.

Belediyedeki üst yöneticilerin toplanıp kendilerini işten çıkardıklarını ileri süren 4 çocuk babası Aksel, mağdur olduğunu belirterek, yetkililerden eski işini istedi.

KADRO BEKLERKEN İŞİNDEN OLDU

Aksel şöyle konuştu: "Bize, 'size kadro vereceğiz' dediler. 3 ay önce bizden aile bilgilerimizi istediler. Bilgileri aldıktan 2 ay sonra bizi kadroya kabul ettiklerini ve 2 Nisan'da kadro vereceklerini söylediler. Biz de sevindik ama maalesef 2 Nisan geldiği zaman işime son verdiler. İşten çıkarılma gerekçesi ise 40’ıncı madde, emre itaatsizlik, kadroya uygunsuzluk olarak gösterildi. Emniyete gidip sorudum emniyet bunun kendilerinin yapmadıklarını söylediler. Devletin istihbaratı maalesef yetersizdir. Bilmiyorlar mı bizim suçumuzun olmadığını, biz herhangi bir eyleme katılmadık, vatansever dindarız. Devlete taş atmadık, yürüyüşe katılmadık, adliyeden çıkarmışım benim sabıkam ve suçum yok. 40'ıncı madde nedeniyle işime son verildi. Ben kayyumun geldiğine sevindim ama maalesef kayyum bizi işten çıkardı. 4 tane çocuğum bir tanesi okula gidiyor. Mağdurum. Yetkililerin bu konuya el atmalarını istiyorum. Ben işimi istiyorum."

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi