Kadro beklerken işlerinden oldular!

Dicle Üniversitesinde temizlik işlerinde çalışan 180 işçi, kadro beklerken hiçbir gerekçe gösterilmeden gece yarısı açılan telefonla işten çıkarıldı.

Kadro beklerken işlerinden oldular!

Diyarbakır'da Dicle Üniversitesi Hastanelerinde çalışan yüzlerce sözleşmeli/taşeron işçinin işine gece yarısı son verilince, işçiler hastane önüne toplanarak tepki gösterdi. Kendileri hakkında alınan bu kararın gelmesi beklenen kadro nedeniyle olduğunu ifade ederek yıllardır zor şartlarda çalıştıklarını ve hiçbir suç işlemediklerini belirterek "Çalmadığımız için mi işimize son verildi?" dedi.

“FETÖ’CÜLER, HALEN BURADA GEÇİCİLER İŞTEN ATILDI”

Konuyla ilgili Diyarbakır Söz Gazetemize açıklamalarda bulunan temizlik elemanları, hasta bakıcı ve diğer elemanlar, hiçbir açıklama yapılmaksızın ansızın kapı önüne konulduklarını ifade ederek, “FETÖ’cüler, halen burada geçiciler işten atıldı.” iddiasını ortaya attılar.

“HUKUKUN AYAKLAR ALTINA ALINDIĞI BİR DURUM…”

Yıllardan beri Dicle Üniversite Hastanelerinde çalıştığını dile getiren Sedat Demir, “Bize eleman fazlalığı diyorlar. Eleman fazlalığı varsa neden tekrar eleman alıyorsunuz? Bu nedenle bu mesele hukukun ayaklar altına alındığı bir meseledir. Bu konu araştırılmalı ve kamuoyuna bildirilmesi gerekiyor. Sorun her neyse çözülmeli. Hakkımızı yargı yoluyla arayacağız. İnşallah, bize yanlış yaptıklarını söyleyip bizi tekrar işe geri alırlar. Ama bu daha önce hazırlanmış bir plandı.” şeklinde konuştu.

“YILLARCA ŞEREFİMİZLE ÇALIŞTIK, ADAM YERİNE KONMADIK”

Dicle Hastanelerinde 5 yıldan beri temizlik elemanı olarak çalıştığını ifade eden Oya Süver, “Bizi işten çıkardıkları yetmiyormuş gibi bir de bizim için hastanenin önünü polislerle doldurmuşlar. Sanki biz hırsızlık veya uyuşturucu kaçakçılığı yapmışız. Biz ne yaptık? Eğer çalsaldık, burada belki yönetici olmuştuk. Hırsızların kim olduğu da bellidir. Namusumuzla, şerefimizle çalıştık yıllarca ancak bugün bizi adam yerine bile koymadılar.” ifadelerini kullandı.

“ÖNCE FETÖ’CÜLERİN İŞİNE SON VERSİNLER”

Süver son olarak, “Ahır ülkesi mi Muz ülkesi mi? Neden her isteyen istediğinin hayatını karartabiliyor. Önce hırsızların işine son versinler, FETÖ’cülerin işine son versinler. Sonra bizim işimize son versinler. Hiç birimizin suçu yoktu.” diye konuştu.

“ÇÜNKÜ CUMHURBAŞKANI KADRO AÇIKLAMASI YAPTI”

Nuran Çalışkan ise “Dicle Hastaneleri yandığında gece yarılarına kadar evimize gitmedik. Bizi çıkarıp yerine akrabalarını aldılar. Neden? Çünkü Cumhurbaşkanı kadro açıklaması yaptı. Hangi hakla bizi çıkarıyorlar. Bir suçumuz varsa, söylesinler.” dedi.

“İŞİNİZİN BAŞINA DÖNÜN!”

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan KESK Diyarbakır Şube Başkanı Zeynep Demir Akçer, “Resmi bir evrak size ulaşmadığı sürece işe geleceksiniz. Siz beklemeyin, biz Dicle yönetimi ile görüştük, şirket ile de görüşeceğiz. İş çıkışı verilse dahi hukuksal yoldan mücadele edeceğiz. Bizler taşeronun işçisi değiliz, Dicle Üniversitesinin işçisiyiz. Mesai bitimine kadar net bir açıklama yapılacak.” dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz