Kafadar kuzenlerden örnek davranış

Arakandaki Müslümanların çektikleri zulme kayıtsız kalmayan kafadar kuzenler, sattıkları limonataların parasını İHH’ya bağışladı.

Kafadar kuzenlerden örnek davranış

Mardin’in Midyat ilçesinde ikamet eden Berat Erdem (9), Muhammed Taha Erdem (5)Tuğçe Baştuğ (10), Mustafa Şerif Parlak (12), İkra Parlak (6) ve cam kemik hastası olan Ömer Şahin (12), adlı kuzenler, yurtlarından sürülerek, komşu ülkelerde mülteci olarak yaşamak zorunda olan Arakanlı Müslümanların içler acısı halini televizyon haberlerinde izledi. Bu durumdan çok etkilenen kafadar kuzenler, Arakanlı Müslümanlar için evlerinin önünde kurdukları tezgahta limonata satmaya başladı.

SİZ DE BİR EL UZATIN

Tezgah yakınındaki duvara“Arakanlı kardeşlerimize sizde bir el uzatın, bugün onlara yarın bize, Müslüman kardeşlerimize yardım için her limonata 50 kuruş” şeklinde pankart asarak satış yapan çocuklar elde ettikleri paraları yardım kuruluşuna teslim etmek için aileleriyle Diyarbakır’a geldiler.

Diyarbakır İnsani Yardım Derneğini ziyaret edip, yardım parasını İHH yetkilisine teslim eden çocuklar, herkesin Arakanlı Müslümanlar için duyarlı olması gerektiğini ifade ettiler.

“MÜSLÜMAN KARDEŞLERİMİZİN DURUMUNA ÇOK ÜZÜLDÜK”

Kuzenlerden Berat Erdem, yapığı açıklamada, televizyonlarda Arakanlı Müslümanların çektikleri acıların kendilerini çok etkilediğini belirterek, “Kuzenler olarak, televizyonlarda Arakan’da zulüm gören yardıma muhtaç Müslüman kardeşlerimizin durumuna çok üzüldük ve kendi aramızda onlar için ne yapabiliriz diye düşündük. Onlar için bir şeyler satıp, kazandığımız paraları onlara bağışlamaya karar verdik. Sonrada evimizin önüne kurduğumuz tezgahta onlar için limonata sattık. Bugünde kazandığımız paraları arakana bağışlamak üzere Diyarbakır’a gelerek İHH’ya bağışladık” dedi.

“BEDENLERİ KÜÇÜK AMA YÜREKLERİ KOCAMAN”

Yardım parasını teslim alan İHH yetkili Ayetullah Tekin ise “Midyatlı çocuklarımızın bu yaptıkları hepimiz için iyi bir örnektir. Bedenleri küçük ama yürekleri kocaman olan bu çocuklarımız hepimize ders niteliğinde davranışlar sergilemişler. Biz İHH olarak öncelikle böyle güzel çocuklar yetiştirdikleri için ailelerini tebrik ediyoruz. Çocuklarımızın bu davranışları bize umut olmuştur” şeklinde konuştu.

Tekin, çocukların örnek davranışları nedeniyle kitap hediye etti.

Kaynak: Diyarbakır Söz