Kahramanmaraş'ta çatışma: 1 asker ve 1 güvenlik korucusu şehit

KAHRAMANMARAŞ kırsalında PKK'lı teröristlerle güvenlik güçleri arasında çatışma çıktı. Çatışmada Jandarma Uzman Çavuş İsa Özkan ve güvenlik korucusu Fatih Güngör şehit olurken, çatışmaların yer yer bölgede devam ettiği bildirildi.

Kahramanmaraş'ta çatışma: 1 asker ve 1 güvenlik korucusu şehit

Kahramanmaraş'ın Ekinözü ile Nurhak ilçeleri arasındaki Engizek Dağları bölgesinde PKK'lı bir grup militanın görüldüğü bilgisi üzerine güvenlik güçleri, dün sabah operasyon düzenlendi. Korucuların da destek verdiği operasyonda, saat 11.00 sıralarında çatışma çıktı. Örgüt üyelerinin açtığı ilk ateşte, Jandarma Uzman Çavuş İsa Özkan ve güvenlik korucusu Fatih Güngör şehit oldu. Yaralananların da olduğu belirtilen çatışma bölgesine, takviye güvenlik güçleri ile sağlık ekipleri sevk edildi. Yaralılar, bölgeden alınarak, hastanelere kaldırılırken, yer yer çatışmaların sürdüğü bildirildi.

GÖREVİ BABASINDAN DEVRALMIŞ

Şehit güvenlik korucusu Fatih Güngör’ün Çağlayancerit ilçesi Kale Mahallesi Cemalobası’ndaki baba ocağına ateş düştü. Geçmişte babası da güvenlik koruculuğu yapan Fatip Güngör'ün bir yıldır güvenlik korucusu olduğu ortaya çıktı. Şehit Fatih Güngör’ün sosyal medya hesabında bir paylaşımı ise duygulandırdı. Güngör, göndere çekilmiş Türk bayrağını ‘Senin gölgende doğdum, senin gölgende öleceğim’ notuyla paylaştı. Şehit haberini alanlar, Güngör'ün bu paylaşımının altına çok sayıda yorum yaptı.

BÜYÜKORHAN'DA UĞURLANACAK

Şehit olan Jandarma Uzman Çavuş İsa Özkan için yarın yapılacak cenaze töreninin saati ve yerinde değişiklik yapıldı. Daha önce Bursa'da merkez Osmangazi ilçesi Mihraplı Camisi'nde ikindide kılınacak cenaze namazının ardından Hamitler Garnizon Şehitliği'nde askeri törenle son yolculuğuna uğurlanacağı duyurulan Şehit Jandarma Uzman Çavuş İsa Özkan'ın, ailesinin isteği üzerine, bugün öğle doğum yeri olan Bursa'nın Büyükorhan ilçesi Orhan-ı Kebir Camisi'nde kılınacak cenaze namazının ardından, askeri tören ile Gedikler Mezarlığı'nda toprağa verileceği bildirildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz