Kamuran Yüksek'in gözaltı süresi uzatıldı

Önceki gün Partisinin Genel merkez irtibat bürosundan çıkarken gözaltına alınan DBP Eşbaşkanı Kamuran Yüksek'in gözaltı süresi uzatıldı.

Kamuran Yüksek'in gözaltı süresi uzatıldı

Basına yaptığı açıklamalar nedeniyle gözaltına alınan Yüksek'in bugün adliyeye çıkartılması bekleniyor.

Yüksek'in avukatı Muzaffer Özdemir, gözaltı süresinin uzatıldığına dair kendilerine bilgi verildiğini söyledi. Yüksek'in yaptığı basın açıklamaları nedeniyle başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alındığını hatırlatan avukat Özdemir, "Durumu iyi. Yarın(Bugün) adliyeye çıkartılması bekleniyor" dedi.

EVİNDE ARAMA YAPILDI

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma çerçevesinde, DBP'nin merkez Kayapınar ilçesinde bulunan genel merkez binası ile Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek'in aynı ilçede bulunan evine önceki akşam saat 22.00 sıralarında eş zamanlı operasyon düzenlendi. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda iki katlı parti binası ve Yüksek'in evinde arama yapıldı.

KIŞANAK’TAN  TEPKİ

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi önünde düzenlenen basın açıklamasına HDP Diyarbakır Milletvekili Sibel Yiğitalp, HDP ve DBP’li yöneticiler, bölge belediye başkanları, partililer ve vatandaşlar katıldı. Burada gurup adına konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak, Yüksek’in dün hukuksuz, kanunsuz ve demokrasinin tüm kurallarına aykırı bir şekilde gözaltına alındığını söyledi.  Kışanak, KCK operasyonları sürecini yaşadıklarını belirterek "Bu ülkenin en büyük ayıbıydı. Bu yanlıştan dönün bu akılsızlığı bırakıp, aklıselime gelin derhal eş başkanımızı serbest bırakın” dedi. Kışanak’ın konuşmasının ardından belediye önünde toplanan gurup, sessizce dağıldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz