Kapatılan Kurumlar

OHAL'i kapsayan Kanun Hükmünde Kararnameyle, FETÖ’yle bağlantılı oldukları gerekçesiyle Diyarbakır’da 18 eğitim kurumu, 2 vakıf, bir üniversite ve 28 dernek kapatıldı.

Kapatılan Kurumlar

Olağanüstü hali kapsayan Kanun Hükmünde Kararnameyle, FETÖ’yle bağlantılı oldukları gerekçesiyle kapatılan 35 sağlık kurumu, bin 43 özel öğretim kurumu, bin 229 vakıf ve dernek, 19 sendika ve 15 vakıf yükseköğretim kapatıldı. Diyarbakır’da da kararnameyle 18 okul, bir üniversite, 2 vakıf ve 28 dernek kapatıldı. Ookul, vakıf ve derneklerin devir işlemleri gerçekleştirilmeye başlandı.

KAPATMA İŞLEMİ BAŞLATILDI

Kapatılan kurumların her türlü taşınır ve taşınmaz mal varlığı, alacakları, hakları, belge ve evrakı Vakıflar Genel Müdürlüğüne bedelsiz olarak devredilmiş sayılacak. Kurumlarda defterdarlığın mal sayımı devam ediyor. Kapatılan kurumlar Pazartesi günü devlet kurumu hükmünde olacak.

Kapatılan kurumlarda kayıtlı öğrenciler, Yükseköğretim Kurulu tarafından devlet veya vakıf üniversitelerine yerleştirilecek. Bu öğrenciler, mezun oluncaya kadar vakıf yükseköğretim kurumlarına ödemeleri gereken ücretleri ilgili üniversiteye ödemeye devam edecek. Bu konuda usul ve esasları belirlemeye, uygulamayı yönlendirmeye, her türlü tedbiri almaya ve ortaya çıkabilecek tereddütleri gidermeye Yükseköğretim Kurulu görevli ve yetkili olacak.

İŞTE EĞİTİM KURUMLARI

İşte Diyarbakır’da kapatılan eğitim kurumları derneklerin listesi:

Okul:

Özel Dicle Anadolu Lisesi, Özel Dicle Fen Lisesi, Özel Nil İlkokulu, Özel Nil Ortaokulu, Özel Nil Koleji Anaokulu, Özel Nil Koleji İlkokulu, Özel Nil Anaokulu, Özel Nil Diclekent İlkokulu, Özel Nil Diclekent Ortaokulu, Özel Diyarbakır Dicle Fırat İlkokulu, Özel Diyarbakır Dicle Fırat Ortaokulu, Özel M. İhsan Arslan İlkokulu (Silvan), Özel M. İhsan Arslan Ortaokulu (Silvan), Özel Leyla Hanım Anadolu Lisesi, Özel Leyla Hanım Fen Lisesi, Özel Leyla Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Özel Bismil Nil Ortaokulu

VAKIF VE DERNEKLER

Vakıf:

Halidiye vakfı

İhtiyat Eğitim Kültür ve Sağlık Vakfı

Üniversite:

Selahattin Eyyübi Üniversitesi

Dernek:

Silvan Huzur ve Güven Derneği

Eğitim ve Halkla İlişkileri Geliştirme Derneği

Diyarbakır Eğitimciler Derneği

Dicle Üniversitesi Öğrencileri ve Mezunları Derneği

Diyarbakır Sevgi ve Yardımlaşma Derneği

Sevgi Gülpembe Kadın Eğitim Ve Yardımlaşma Derneği

Güneydoğu Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Muhasebe Elemanları Dayanışma ve Halkla İlişkiler Eğitim ve Kültür Derneği

Diyarbakır Eğitime Hizmet Derneği

Çüngüş Eğitime Yardım Derneği

Eshabı Keyf-i Koruma ve Yaşatma Derneği

Ergani Eğitimciler Derneği

Dicle Eğitim ve Kültüre Hizmet Derneği

Diyarbakır Seher Vakti Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği

Gülbahar Eğitim ve Yardımlaşma Derneği

Diyarbakır Eğitim ve Kültüre Yardım Derneği

Bismil Genç İş Adamları Derneği

Silvan Eğitimciler Derneği

Gül Gönüllü Eğitimciler ve Kadın Eğitim Merkezi Derneği

Hevsel Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği

Kulp Eğitim ve Dayanışma Derneği

Dicle Fırat Diyalog Grubu Derneği

Asude Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği

Kınalı Eller Kadın Derneği

Bismil Eğitimciler Derneği

Hazro Eğitim Gönüllüleri Derneği

Güneydoğu Kültür ve Gençlik Derneği

Sosyal Hizmet Uzmanları Derneği Diyarbakır Şubesi

Söz konusu okullar ile Selahattin Eyyübi Üniversitesi ve İhtiyat Eğitim Kültür ve Sağlık Vakfı’na daha önce kayyım atanmıştı.

MARDİN'DE MÜHÜRLEDİLER

Mardin’de kapatılmasına karar verilen 36 dernek, 2 vakıf, 7 özel okul ve 2 öğrenci yurdunun mühürleme çalışmalarına başlayan Mardin Valiliği Dernekler Müdürlüğü ekipleri, Mardin 13 Mart Mahallesi Hükümet Caddesi üzerinde bulunan Mardin Aktif Çalışan İş Kadınları Derneği ve FETÖ’ye yakınlığıyla bilinen diğer dernekler tarafından da merkez olarak kullanılan binayı mühürledi.

BATMAN'DA KAPATMA

Batman’da, yürürlüğe giren kanun hükmündeki kararnamenin ardından, 4 okul, 2 yurt ve 9 dernek kapatıldı. 15 Temmuz darbe girişiminin ardından ilan edilen OHAL’in kanun hükmündeki ilk kararnamesinin yürürlüğe girmesinin ardından, Batman’da, Mehmet Sıddık Tekin Anadolu Lisesi, Özel İrfan Okulları, Mehmet Sıddık Tekin Fen Lisesi, 2 öğrenci yurdu ve 9 dernek kapatıldı.  Kapatılan okul ve derneklerin varlıkları hazineye devredildi. Polis ekipleri, faaliyetleri durdurulan okul ve yurtların kapısında, olası bir duruma karşı beklemeye devam ediyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz