Görüş Bildir

Karadağ, kadın çalışanların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutladı

DİSKİ Genel Müdürü Ahmet Karadağ, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla kadın çalışanlarla kahvaltıda bir araya geldi. Kahvaltıda bir konuşma yapan Karadağ, tüm çalışanların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutladı.

Karadağ, kadın çalışanların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutladı

Kadınlara sadece bir gün değil, her gün aynı değerin verilmesi gerektiğini söyleyen Karadağ,  “Çünkü bu coğrafya adı üzerinde Anadolu. Kadının yoğurduğu, kadının şekillendirdiği, analarımızın bugünlere getirdiği topraklarda yaşıyoruz. Tabii ki kadının çalışma hayatındaki yeri bir medeniyet göstergesi. İyi ki çalışma hayatında, tıpkı Kurtuluş Savaşı’nda olduğu gibi, her zorlukta olduğu gibi varsınız” dedi.

‘Kadınlar hayatın her alanında olmalı’

Ülkelerin kalkınabilmesi ve gelişebilmesi için kadınların varlığının önemine işaret eden Karadağ, kadının özgür ve özgün dünyasını şekillendirebilmesi için hayatın her alanında olması gerektiğine inandığını söyledi.

Karadağ, konuşmasına şöyle devam etti:

“Kadın hak ettiği yerde midir? Elbette değil. Oysa ki hepimiz bir annenin çocuklarıyız. Ne yazık ki bu toprakların tarihine leke olarak düşen kadın cinayetlerini, kadına dair o eşitsizliği üzülerek, içimiz sızlayarak görmeye devam ediyoruz. 21. yüzyıldayız. Hem bizim coğrafyamızda hem de dünyanın pek çok yerinde kadın, Cenab-ı Allah’ın ona lütfettiği yerde değil. Bunda herkesin sorumluluğu var. Ama sadece biz erkeklerin değil, siz kadınların da sorumluluğu var. Çünkü bizi siz yetiştiriyorsunuz. Lütfen bizi iyi yetiştirin. Çünkü yetiştirdiğiniz çocuklar önce sizin evladınız ancak bir aşamadan sonra bir başka kadının ya aşkı ya da kâbusu oluyor. Olmasın. Biliyoruz ki cennet anaların ayakları altındadır. Bizim de, dünyanın da cenneti olun.”

Karadağ, DİSKİ Genel Müdürlüğü’nün kentin geleceğini şekillendiren çalışmalarıyla ilgili kadın çalışanların önerilerinin kendileri için önemli olduğunu vurguladı. Karadağ, “Bizler yaklaşık dört aydır bu kurumda görev yapıyoruz. Böyle özel bir günde buluşmak, bir arada olabilmek, sizlerle aynı havayı solumak çok değerli” diye konuştu.  Karadağ konuşmasını Nazım Hikmet’in “Kadınlar” şiirini okuyarak sonlandırdı. Karadağ, kahvaltının ardından kadınlara karanfil vererek Dünya Kadınlar Günü’nü tek tek kutladı.

DİSKİ Genel Müdürlüğü İnsan Kaynakları ve Eğitim Daire Başkanı Mediha Bozayla da kadına yönelik şiddetin, kadın cinayetlerinin olmadığı bir dünya istediklerini söyledi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi