Karakola erzak götürürken!

Diyarbakır'ın Dicle ilçesinde köy korucusu şehit edildi. Şırnak bölgesinde PKK'ya büyük darbe indirildi. El yapımı patlayıcı infilak ettirildi, 3 asker Van'daki bombalı tuzakta ise üç korucu yaralandı.

Karakola erzak götürürken!

DİYARBAKIR-Güneydoğu'da PKK'yla yürütülen mücadale dağ-taş kar çamunr denilmeden devam ederken, dün bölgede sıcak saatler yaşandı. Dicle ilçesinde bir güvenlik korucusu, aracıyla erzak götürdüğü karakoldan dönüşü sırasında PKK'lılarca düzenlenen silahlı saldırıda şehit düştü. Şırnak'ta el yapımı patlayıcı infilak ettirilirken, 3 asker Van'da ise bombalı tuzakta üç korucu yaralandı. Beytüşşebap ilçesinin 2 bin 900 rakımlı Kato Dağı bölgesinde PKK'lılara yönelik 27 gündür aralıksız devam eden operasyonda örgüte büyük darbe vuruldu

DİCLE'DE PUSU KURULDU

Alınan bilgiye göre, Diyarbakır Dicle ilçesine bağlı  Gündoğan köyünde güvenlik korucusu Ferit Kaçar, 21 EY 621 plakalı minibüsü ile Yokuşlu Jandarma Karakoluna erzak götürdü.

ERZAK DÖNÜŞÜNDE VURULDU

Kaçar, dün öğleden sonra karakoldan döndüğü sırada daha önce pusu kuran PKK mensuplarınca aracına ateş açılması sonucu şehit edildi. Kaçan örgüt üyelerinin yakalanması için bölge genelinde hava destekli operasyon başlatıldı. Kaçar'ın evli ve 2 çocuk babası olduğu öğrenildi. Kaçar için düzenlenecek cenaze töreni sonrasında toprağa verilecek.

EL YAPIMI PATLAYICI

Türk Silahlı Kuvvetlerince, Beytüşşebap ilçesinin Kato Dağı bölgesinde  PKK'ya yönelik 27 gündür devam eden operasyonda teröristlerce kullanıldığı belirlenen mağaralar ile arazide yapılan aramada çok sayıda silah ve mühimmat bulundu.

İlçenin 2 bin 900 rakımlı Kato bölgesinde PKK'lı teröristlere yönelik 19 Nisan'da başlatılan, "Şehit Binbaşı Ahmet Karaman-2" operasyonu devam ediyor.

Zor arazi ve hava şartlarında güvenlik güçlerince 27 gündür aralıksız yürütülen operasyonda teröristlerce kullanıldığı belirlenen mağaralar ile arazide arama çalışmaları sürüyor.

23.Jandarma Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral Aydoğan Aydın'ın sevk ve idaresinde yürütülen operasyonda Çakırsöğüt Jandarma Komando Tugayı, 23.Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı ve Beytüşşebap 8. Jandarma Komando Alay Komutanlığına bağlı 425 jandarma komando ve 450 güvenlik korucusu görev yapıyor.

Terör örgütüne büyük darbe vurulan operasyonlarda 432 silah, 148 bin 140 silah mühimmatı, 5 ton amonyum nitrat, 50 tonu aşkın yiyecek ile yaşam malzemesi ele geçirildi.

Operasyona 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığından kalkan Atak Taarruz Helikopterleri de zaman zaman destek veriyor.

Gece sıfırın altında 5 dereceye kadar düşen hava şartlarında terör örgütünün silah, mühimmat ve malzeme dağıtım noktalarından olduğu tespit edilen sığınak ve mağaralardan 42'sinde çalışmalar tamamlandı. Bölgede operasyon devam ediyor.

ÜÇ ASKER YARALANDI

Şırnak'ın kırsal kesiminde PKK'lı teröristlere yönelik başlatılan operasyonlar devam ederken, dün sabah saatlerinde Küpeli Dağı Görmeç Bölgesi'ndeki arazi arama ve taraması sırasında terör örgütü üyelerinin de daha önceden araziye döşenen el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu 3 asker yaralandı. Yaralanan askerler, Helikopter ile Şırnak Devlet Hastanesine kaldırılırken, bölgede başlatılan operasyon sürüyor.

BOMBALI TUZAK KURULDU

 VAN'ın Gürpınar İlçesi'ne bağlı Kırkgeçit Mahallesi'nde PKK'lıların menfeze döşediği el yapımı patlayacı inflak etmesi sonucu 3 güvenlik korucusu yaralandı.

Olay, önceki gece saat 23.00 sıralarında Van'a 60 kilometre uzaklıktaki Kırkgeçit Mahallesi Norduz bölgesinde meydana geldi. Teröristler, daha önce menfeze döşedikleri el yapımı patlayıcıyı bölgede devriye görevi yapan güvenlik korucularının geçişi sırasında patlattı. Patlamada 3 güvenlik korucusu yaralandı. Yaralılar olay yerine sevk edilen ambulanslarla hastaneye kaldırılırken, bölgeye takviye birlikler gönderilerek operasyon başlatıldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz