Görüş Bildir

Avrupa Birliği İsrailler mallarına ilişkin kararı verdi

Lübnan'daki Hamas yetkilisi Ali Bereket, Avrupa Birliği'nin (AB) İsrail'in, işgal altında tuttuğu Batı Şeria'daki gayrimeşru yerleşim birimlerinde üretilen ürünlerde "İsrail malı" etiketi kullanılmasını engelleyen kararını doğru yönde bir adım olarak nitelendirdi.

Avrupa Birliği İsrailler mallarına ilişkin kararı verdi

Bereket, İstanbul'da düzenlenen İslam Toplumları Konferansı bitiminde AA muhabirine yaptığı açıklamada, AB'nin İsrail'in, işgal altında tuttuğu Batı Şeria'daki gayrimeşru yerleşim birimlerinde üretilen ürünlerde "İsrail malı" etiketi kullanılmasını engelleyen bir karar almasını doğru yönde bir adım olarak nitelendirdi ve Hamas'ın söz konusu kararı memnuniyetle karşıladığını belirtti.

İsrail Başbakanı Netanyahu'nun söz konusu kararın ardından Filistin-İsrail barış sürecinde AB'nin rolünün askıya alınması yönündeki kararını hakkında "Herhangi bir barış süreci var mı ki? Yok" ifadelerini kullandı.

Bereket, İsrail'in saldırıları karşısında Filistinlilerin verdiği tepkiler hakkında," Kudüs intifadası hali hazırdaki durum karşısında Filistin halkının doğal bir tepkisidir. Herkes savunmayı bıraktıktan sonra dahi Mescid-i Aksa'yı koruma gayesidir. İsrail'in 60 gündür devam eden ve 23'ü çocuk olmak üzere 107 Filistinliyi öldürmesinden sonra uluslararası toplumu bu mübarek intifadaya destek vermeye çağırıyoruz" dedi.

Lübnan'daki Filistinlilerin durumu hakkında "1948 yılında siyonist işgal sonucu başlarına gelen Nekbe ve iltica yüzünden acı çekiyorlar" diye konuşan Bereket sözlerine şöyle devam etti:

 "O dönemde mültecileri kabul eden hükümet, sonrasında mültecilerin 70 iş kolunda çalışmasını yasakladı. Şu anda Filistinlilere ev sahibi olma, mülk edinme veya insani haklarını dahi vermiyor. Bunlara rağmen Filistinli gruplar, Filistin konusunda ortak duruş sergilediler ve Lübnan'da tüm ulusal ve İslami gruplar siyasi bir yapılanma oluşturdu. Kampların korunması için güvenlik birimleri kuruldu ve kamplarımızda kriz çıkmaması, kardeşliğin desteklenmesi için Lübnan hükümeti ile doğrudan iletişim halindeyiz."

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi