Görüş Bildir

Kararlar iptal!

Belediye meclisi kayyumun taşınmazların devrine ilişkin aldığı kararları iptal etti.

Kararlar iptal!

Cizre Belediye Meclisi, kayyum döneminde 13 belediye taşınmazının farklı kurumlara devredilmesine ilişkin alınan kararları iptal etti.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) yönetiminde olan Şırnak'ın Cizre Belediyesi Meclisi, Haziran ayı toplantısını gerçekleştirdi. Belediye Eşbaşkanı Mehmet Zırığ'ın başkanlığında gerçekleşen toplantıda, kayyum döneminde belediyeye ait 13 taşınmazın farklı kurum ve kuruluşlara devredilmesine ilişkin alınan kararlar görüşüldü.

'DEVREDİLEN TAŞINMAZLAR KADERLERİNE TERK EDİLDİ'

Aylık toplantının gündem maddelerini sıralayan Belediye Eşbaşkanı Zırığ, hizmet binasının da aralarında bulunduğu taşınmazların devrine ilişkin kararların iptalini tek tek Meclis oylamasına sundu. Oylama sırasında söz alan HDP'li meclis üyeleri, taşınmazların mevzuata aykırı bir şekilde devredildiklerini belirtti. HDP'liler, mevcut taşınmazların devredildikleri kurumlar tarafından kaderlerine terk edildikleri ve bakımsız bırakıldıklarını ifade etti.

Gündem maddelerine ilişkin söz alan bir AKP'li üye ise, devredilen taşınmazların kamu yararına kullanıldığını ve kararlarda herhangi bir sakınca görmediklerini savundu.

Taşınmazların devrine ilişkin iptal kararları HDP'lilerin salt çoğunluğuyla kabul edildi. 3 AKP'li üye ise, oylamalarda ret yönünde el kaldırdı.

Oylamaların ardından Eşbaşkan Zırığ, yarın devam etmek üzere toplantıya ara verdi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi