Görüş Bildir

MAHMUR KAMPINDA KİMLER NE YAPIYOR?

"PKK Mahmur'u üs olarak kullandığını gizlemeye çalışıyor" - Kürdistan Demokrat Partisi Mahmur Sorumlusu Kurmanc Abdullah, PKK'nın başta BM olmak üzere hiçbir insani yardım kuruluşunun kamp içerisine girişine izin vermediğini ve bu şekilde kampı bir askeri üs gibi kullandığını gizlemeye çalıştığını söyledi

MAHMUR KAMPINDA KİMLER NE YAPIYOR?

ERBİL  - Irak'taki Mahmur Kampını silahlı üsse çeviren PKK, Birleşmiş Milletler (BM) dahil kimsenin buraya girmesine izin vermeyerek içeride yaşananları uluslararası toplumdan gizlemeye çalışıyor.

Eski Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani liderliğindeki Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Mahmur Sorumlusu Kurmanc Abdullah, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "PKK, sığınmacıların yaşadığı kamptaki insani durumun incelenmesi için başta BM olmak üzere hiçbir insani örgütün içeriye girmesine izin vermiyor. Bunun arkasında da kampın silahlı bir üs olarak kullanıldığını gizleme çabası yatıyor." ifadelerini kullandı.

BM GÖZETİMDE BİR KAMP MI?

BM'nin PKK'yı birçok defa Mahmur Kampı hakkında uyardığını söyleyen Abdullah, "Kampın askeri eğitim üssü gibi kullanılmasının kabul edilemez olduğu örgüte iletildi ancak PKK bundan vazgeçmedi ve kampı bir askeri üs gibi kullanmaya devam etti." dedi.

Abdullah, "Bu nedenle BM, 2014'ten bu yana kamp sakinlerine herhangi bir insani yardımda bulunmadı. BM, Mahmur'u bir askeri kamp olarak kabul ediyor." dedi.  Erbil'in güneybatısında kent merkezine 65 kilometre uzaklıkta bulunan Mahmur Kampı, bölgedeki stratejik Karaçoğ Dağı'nın hemen yamacında bulunuyor.

 

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi