Kayapınarlı Kadınlara ‘İş Bulma’ eğitimi

Kayapınar Belediyesi’ne bağlı Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü ve İş-Kur İl Müdürlüğü işbirliği ile kadınlara‘İş Arama Becerileri Eğitimi’ verildi. Eğitime katılan dezavantajlı kadınlara yönelik iş bulma teknikleri anlatıldı.

Kayapınarlı Kadınlara ‘İş Bulma’ eğitimi

Kayapınar Belediyesi’ne bağlı Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü ve İş-Kur İl Müdürlüğü’nün işbirliği ile kadınlara ‘İş Arama Becerileri Eğitimi’ verildi.cegerxwînkültür Merkezi Konferans Salonu’nda başlayaneğitime, Kayapınar Belediye Başkan Yardımcısı Emine Kahraman ve çok sayıda kadınkatıldı. İŞKUR İl Müdürlüğü İş Meslek Danışmanları tarafından slaytlar halinde kadınlara‘İş Arama Becerileri Eğitimi’ çerçevesinde iş bulma teknikleri konusunda bilinçlendirildi.

“KADINLARIMIZI EKONOMİK VE SOSYAL YÖNDEN HAYATA KAZANDIRIYORUZ”

Kayapınar Belediye Başkan Yardımcısı Emine Kahraman, eğitimdeki hedeflerinin; Dezavantajlı ve ekonomik gücü zayıf olan, Bayanlara toplumdaki niteliğini artırmak, organize edilmiş bir halde iş gücü piyasasına katılmalarına destek olmak vesosyo-ekonomik yönden hayata daha fazla katılmalarını sağlamak olduğunu söyledi.

“KADIN MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİMİZ YOĞUN İLGİ GÖRÜYOR”

Kayapınar Belediyesi’ne bağlı Kadın Mesleki Eğitim Merkezi (KMEM), Engelsiz Yaşam Merkezleri, Cegerxwîn Kültür ve Sanat Merkezi’neyoğun ilginin olduğunu da ifade eden Kahraman, “Gerek Kadın Mesleki Eğitimi, Engelsiz yaşam merkezi, gerekse de bilgi evlerimizdeki çalışmalar hız kesmeden devam ediyor.Belediye Başkanımız Sayın Mustafa Kılıç’ın da talimatları ve destekleri doğrultusunda Kadınlarımızı ve gençlerimizi destekleyecek projeler hazırlıyoruz” diye konuştu.

Programda, ayrıca Belediyenin faaliyetler ve hizmetler ilgili olarak da kadınlar bilinçlendirdi.

KAYAPINAR BELEDİYESİ BASIN BÜROSU

Kaynak: Diyarbakır Söz