Kaymakam temizlikçisi vuruldu

PKK'nın gençlik yapılanması, Silvan Kaymakamı'nın evinde çalışan kadına silahlı saldırı düzenlendi. 4 çocuk annesi yaralanırken, iki saldırgan yakalandı.

Kaymakam temizlikçisi vuruldu

Silvan İlçesi Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Adem Çelik'in evinde temizlik işleri yapan 4 çocuk annesi 37 yaşındaki Özgül Kaplan, önceki akşam evine gelen ve PKK'nın gençlik yapılanmasında kaydı bulunan 2 kişinin silahlı saldırısı sonucu yaralandı.

Silvan Kaymakamı Adem Çelik'in evinde yaklaşık 8 aydan beri temizlik işleri yapan evli ve 4 çocuk annesi Özgün Kaplan, Konak Mahallesi Lise Caddesi 108'inci Sokak'taki evine önceki akşam gelen 2 kişiyle, iddiaya göre, yüksek sesle tartışmaya başladı. Sözlü tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine iki kişiden biri, belindeki tabancayı çekerek, Özgül Kaplan'a ateş açtı.

SİLAHLA VURULDU

Sol ayağı diz kapağı ve kalçasına isabet eden 2 kurşunla yaralanan Özgül Kaplan, komşularının haber vermesi üzerine olay yerine gelen ambulansla Silvan Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada yapılan ilk müdahalesinin ardından 4 çocuk annesi Özgül Kaplan, daha sonra Diyarbakır'daki Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi'ne sevkedildi.

İKİ KİŞİ GÖZALTINDA

Olay yerinde inceleme yapan polis, görgü tanıklarının verdiği bilgi üzerine yaptığı kısa çalışma sonucu saldırının şüphelisi olduğu belirtilen S.Ç. ve A.Ç. adlı 2 kişiyi gözaltına aldı.

ÖNCEDEN TEHDİT EDİLMİŞ

Kaplan'ın önceki gece evinde saldırıya uğraması ile ilgili yeni detaylar ortaya çıktı. Kaplan, biri ayağından biri böbreğinden aldığı iki kurşun yarasından sonra Diyarbakır Dicle Üniversitesi Hastanesi'nde tedavisi devam ederken, saldırganlardan biri olan S.Ç.'nin kadının komşusu olduğu ve PKK'nın gençlik yapılanması olan YPS'den emniyette kaydı bulunduğu ancak hakkında bir arama ve yakalama kararı bulunmadığı belirtildi.

ÖRGÜTÜN GENÇLİK YAPALINMASI

Saldırıdan sonra Kaplan'ın verdiği ifade doğrultusunda S.Ç. ve yanındaki A.Ç., yakalanırken, saldırganların saldırı sırasında yüzlerine maske taktığı da belirtildi.

Saldırıdan sonra polise ifade veren Özgül Kaplan, saldırganlardan S.Ç,'nin kendisini daha önce örgüt adına para istediğini ve Kaymakamlık ile Kaymakam'ın evine gitmemesi yönünde tehdit ettiğini, ancak bu konu ile ilgili şimdiye kadar resmi bir başvurusunun olmadığını da söylediği öğrenildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz