Kayseri'de FETÖ/PDY'den 2 kişi tutuklandı

Kayseri Ticaret Odası (KTO) eski Meclis Başkanı Mehmet Filiz ve Kimse Yok mu Derneği Kayseri Şubesi Başkanı Hacı Osman Büyükata, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında tutuklandı.

Kayseri'de FETÖ/PDY'den 2 kişi tutuklandı
Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında daha önce hakkında yakalama kararı çıkarılan Kimse Yok mu Derneği Kayseri Şubesi Başkanı Hacı Osman Büyükata, polis tarafından yakalanarak gözaltına alındı. Büyükata, emniyetteki sorgusunun ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.
KTO'nun eski Meclis Başkanı Mehmet Filiz ise, OHAL kapsamında yayımlanan Kanun Hükmünde Kararname ile kapatılan Melikşah Üniversitesi'nin de bağlı bulunduğu Burç Eğitim, Kültür ve Sağlık Vakfı yöneticileri hakkında açılan dava kapsamında tutuklandı. Büyükata'nın yakınları, adliye girişinde görüntü almaya çalışan basın mensuplarına tepki gösterdi.
FİLİZ; 'İŞADAMI ARKADAŞLARIMLA PENSİLVANYA'YA GİTTİK'
Kayseri 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, başka bir suçlama nedeniyle gözaltında bulunan Mehmet Filiz, mahkemede yaptığı savunmada, hakkında çıkan tüm iddiaların KTO Meclis Başkanlığına seçilmesinden sonra oluşturulan algıdan kaynaklı olduğunu söyledi. Burç Eğitim, Kültür ve Sağlık Vakfı'nın kuruluşunda görev aldığını ve Melikşah Üniversitesi'nin kurulmasında bizzat çalıştığını belirten Filiz, ''Devlete karşı hiçbir şeyim olmadı. Cehalete karşı açtığım savaşta sadece bazı öğrencilere burs verdim. 2006 yılında başkanı olduğum GESİAD Kayseri Şubesi Başkanı olarak 9 arkadaşımla Amerika'ya gittik. Altı eyalet gezdik, soyadını bilmediğim Ertuğrul isimli arkadaşın ısrarıyla da Pensilvanya'ya beraberimdeki işadamlarıyla gittik. Bizi mescit gibi bir alana götürüp üzerimizde bulunan kamera, cep telefonlarını aldılar. Benim Fethullah Gülen'le hiçbir kontağım yok. 2014 yılının başına kadar cemaate destek verdim. Bu tarihten sonra Burç Vakfı'ndaki görevimden ve ortağı olduğum ANAFEN'den ayrılmak istedim. Ayrıca TUSKON toplantısına gitmem istendi ancak ben gitmedim. Aleyhte bir oluşumda olmadım'' ifadelerini kullandı. Mahkeme heyeti Filiz'in tutuklanmasına karar verdi.

Kaynak: DHA