Kayyım Engelliye sınırları kaldırdı!

Kayyım Atilla, günlük hayata dokunan bir hizmete daha imza attı. Talimatıyla, engellilere ayda 60 biniş hakkı tanıyan ücretsiz otobüs kartını iptal ederek, sınırsız yaptı. Bakanlıkca görevlendiren Karaosmanoğlu temaslara başladı.

Kayyım Engelliye sınırları kaldırdı!

Engellilere ayda 60 ücretsiz biniş imkanı veren otobüs kartlarının yeterli olmadığının tespit edilmesi ve bu yönde gelen tepkilere yönelik Kayyım Atilla Meclis'ten karar aldırdı. Büyükşehir Belediye Meclisince alınan karar doğrultusunda, engellilere 60 biniş kotası uygulanarak verilen ücretsiz otobüs kartını iptal ederek, sınırsız hale getirdi. Karar, engelliler arasında büyük sevinc yarattı.

KARAOSMANOĞLU DİYARBAKIR'DA

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından, Büyükşehir Belediyesi'ne yürütülecek proje ve belediyecilik tecrübesini kazandırma dair görevlendirilen Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu kolları erken sıvadı. Karaosmanoğlu dün aşkan Vekili olarak görevlendirilen Kaymakam Cumali Atilla'yı ziyaret etti.

TERÖRLE ANILIR OLMAKTAN BIKKIN

Daha sonra Atilla ve Karaosmanoğlu, merkez Sur ilçesindeki tarihi Ulu Cami'de namaz kıldı. Namazın ardından vatandaşlarla bir araya gelen Karaosmanoğlu, esnafla görüştü, çocuklarla yakından ilgilendi. Mesudiye Medresesini gezen Karaosmanoğlu ve Atilla, buradaki eserler hakkında bilgi aldı. Karaosmanoğlu, "Diyarbakır terörle anılır olmaktan dolayı bıkkın. Çok çalışkan bir halkı var. Bilgimizi tecrübemizi Diyarbakırlı yöneticilerle paylaşmak düşüncesiyle buradayız" dedi.

HDP/DBP'li Gültan Kışanak'ın terör soruşturması kapsamında tutuklanarak cezaevine atılmasından sonra İçişleri Bakanlığınca Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili olarak görevlendirilen Kaymakam Cumali Atilla, halka yönelik hizmetlerine yeni bir halka ekledi. Atilla,  gelen tepkiler üzerine engellilere ayda 60 biniş imkanı sağlayan ücretsiz otobüs kartını iptal ederek, sınırsız hale getirdi.

KARTLARI SINIRSIZ HALE GETİRDİ

KHK ile Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili olarak görevlendirilen Kaymakam Atilla'nın vatandaşların beklediği hizmetlere kavuşması için başlattığı çalışmalar devam ediyor. Çalışmalar kapsamında, engellilere ayda 60 ücretsiz biniş imkanı veren otobüs kartlarının yeterli olmadığı tespit edildi. Kaymakam Atilla'nın verdiği talimat üzerine Diyarbakır Büyükşehir Belediye Meclisince alınan karar doğrultusunda, engellilere 60 biniş kotası uygulanarak verilen ücretsiz otobüs kartı sınırsız yapıldı.

ENGELLİLERDE SEVİNCLE KARŞILANDI

Alınan meclis kararına sevinen Engelliler memmuniyetlerini şöyle dile getirdi; "Ay içerisinde ortalama, gün olarak iki kez otobüe biniyorduk. İşten işe, evden işe. Onun dışında binemiyorduk. Kart bize bazen 15 gün dayanıyordu. Sonrası, binemiyorduk. Ya para ödüyorduk, ya da diğer araçlara biniyorduk. Ama bu kararla artık, istediğimiz kadar binebiliyoruz.  Bu kararı alanlardan Allah razı olsun"

KARAOSMANOĞLU DİYARBAKIR'DA

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'ne yürütülecek proje ve belediyecilik tecrübesini kazandırma dair görevlendirilen Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu kolları erken sıvadı. Karaosmanoğlu dün aşkan Vekili olarak görevlendirilen Kaymakam Cumali Atilla'yı ziyaret etti.

İKİLİ BASINA KAPALI GÖRÜŞTÜLER

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere kente gelen Karaosmanoğlu, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesine geçerek, bir süre önce KHK ile Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirilen Kaymakam Atilla ile görüştü. Makamda basına kapalı gerçekleşen görüşmede Karaosmanoğlu'nun, Atilla'ya görevinin hayırlı olması dileğinde bulunduğu öğrenildi.

Daha sonra Atilla ve Karaosmanoğlu, merkez Sur ilçesindeki tarihi Ulu Cami'de namaz kıldı. Namazın ardından vatandaşlarla bir araya gelen Karaosmanoğlu, esnafla görüştü, çocuklarla yakından ilgilendi. Mesudiye Medresesini gezen Karaosmanoğlu ve Atilla, buradaki eserler hakkında bilgi aldı.

TERÖRLE ANILIR OLMAKTAN BIKKIN

Karaosmanoğlu, Diyarbakır'ın Anadolu'nun göz bebeği, insanlarının da güzelliklerle dolu olduğunu söyledi. Diyarbakır halkının yanında olduklarını göstermek için kente geldiklerini dile getiren Karaosmanoğlu, "Diyarbakır terörle anılır olmaktan dolayı bıkkın. Çok çalışkan bir halkı var. Bilgimizi tecrübemizi Diyarbakırlı yöneticilerle paylaşmak düşüncesiyle buradayız. Her konuda Diyarbakırımıza destek vereceğiz. Bir an önce hayatın normale dönmesi için devlet olarak bütün çabayı sergileyeceğiz. İnşallah eskisi gibi medeni, güzel ve tarih şehri olma yönüyle Diyarbakır'ı millet olarak öne çıkaracağız." ifadelerini kullandı.

KENT ESKİ İHTİŞAMINA KAVUŞMALI

Kentteki yöneticilere ve halka büyük iş düştüğüne işaret eden Karaosmanoğlu, Diyarbakır'ın eski ihtişamına ve huzura kavuşmasını canı gönülden arzu ettiğini aktardı. Karaosmanoğlu, bu konuda kendilerine düşen görevi yapmaya hazır olduklarını belirterek, öncelikle gerekenin huzur ve istikrar olduğunu kaydetti. Diyarbakır'ın huzura ihtiyacı olduğuna dikkati çeken Karaosmanoğlu, bunu da en kısa sürede halk ile gerçekleştireceklerini sözlerine ekledi.

Kaynak: Diyarbakır Söz