Görüş Bildir

Kayyum değişti

471 mülki idare amirinin yeri değiştirildi. Diyarbakır dahil Güneydoğu illerindeki belediyelerde kayyum olarak görev yapan çok sayıda kaymakam ve vali yardımcısının görev yeri değişti.

Kayyum değişti

İçişleri Bakanlığından, 2018 yılı Mülki İdare Amirleri Atama Kararnamesiyle 471 mülki idare amirinin yerinin değiştirildiği bildirildi. Bakanlığın merkez teşkilatında görevli 8 mülki idare amirinin görev yerleri değiştirilirken 8 kaymakam ve bir vali yardımcısı merkezde değişik görevlere getirildi. Vali yardımcılarının kaymakamlıklara atanmasıyla 610 olan vali yardımcısı sayısı, iki yıllık süreçte 314'e indirildi

Kaymakamlık görevlerinin yansıra kayyum olarak atanıp Belediye Başkanvekili olarak görev yapan Hani, Bismil, Lice ve Sur ilçesi Kaymakamları da, görev süreleri dolması nedeniyle görev yerleri değiştirilirken, İl valiliğinde iki vali yardımcısı ile bir hukuk muşavirinin de görev yeri değişti.

İçişleri Bakanlığından, 2018 yılı Mülki İdare Amirleri Atama Kararnamesiyle 471 mülki idare amirinin yerinin değiştirildiği duyuruldu.

İçişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, 2018 Yılı Mülki İdare Amirleri Atama Kararnamesiyle bulundukları yerlerde görev sürelerini tamamlayan ya da hizmet ve mazeretleri gereğince kararname kapsamına alınan 471 mülki idare amirinin görev yerleri, liyakat ve kıdemleri dikkate alınarak değiştirildi.

Buna göre, İçişleri Bakanlığı merkez teşkilatında görevli 8 mülki idare amiri başka bir göreve atanırken, 8 kaymakam ve bir vali yardımcısı merkezde değişik görevlere getirildi.

Merkezde görev yapan 11 mülki idare amirinin, vali yardımcılığı ve kaymakamlığa atamaları yapıldı.

 Vali yardımcısı sayısı azaltıldı

Vali yardımcılarının kaymakamlıklara atanmasıyla vali yardımcılığı sayısında azaltılmaya gidildi. Böylece 610 olan vali yardımcısı sayısı, iki yıllık süreçte 314'e indirildi.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerindeki ilçelere tecrübeli ve başarılı kaymakamların atamaları planlandı. Yapılan atamalarla söz konusu bölgelerdeki tüm ilçelere kaymakam ataması gerçekleştirilerek kaymakamsız ilçe bırakılmadı.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerinde kayyum olarak çalışan ve görev süresi biten kaymakamların başka il ve ilçelere atamaları yapıldı. Kayyum olarak görev yapan kaymakamlardan Doğubayazıt Kaymakamı Ulaş Akhan'ın Antalya'nın Kaş ilçesine, Kızıltepe Kaymakamı Ahmet Odabaş'ın İstanbul'un Arnavutköy ilçesine, Nusaybin Kaymakamı Ergün Baysal'ın Antalya'nın Finike ilçesine ve Malazgirt Kaymakamı Soner Kırlı'nın Yalova'nın Çınarcık ilçesine atanmaları, söz konusu atamalara örnek olarak gösterildi.

 Genç kaymakamlara görev verildi

Yapılan atamalarla İstanbul'da 12, İzmir'de 10 ve Ankara'da 3 ilçenin kaymakamı değiştirildi.

İstanbul, İzmir ve Ankara gibi büyükşehirlerin ilçelerine ve stratejik durumu bulunan ilçelere daha genç kaymakamlar atandı.

Büyükşehir ilçelerine kadın kaymakam atama prensibine de devam edildi.

Merkezde görev yapan mülki idare amirlerinin kaymakamlık ve vali yardımcılıklarına atanmasıyla da taşra teşkilatı güçlendirildi.

Diyarbakır'daki değişiklikler

Kararnameye göre, Diyarbakır'da da Vali Yardımcısı ve ilçe kaymakamlıklarında atama değişiklikleri yapıldı. İşte, Diyarbakır'daki değişiklikler.

Diyarbakır Vali Yardımcılığına Hukuk Müşaviri Remzi Oğuz Yılmaz,

Erzincan Vali Yardımcılığına Çermik Kaymakamı Şefif Olçaş,

Şanlıurfa Vali Yardımcılığına Lice Kaymakamı Sinan Başak,

Diyarbakır Vali Yardımcılığına Kavak Kaymakamı Mehmet Kocabey,

Ortahisar Kaymakamlığına Bağlar Kaymakamı Tolga Toğan,

Bağlar Kaymakamlığına Finike Kaymakamı Bahakkih Ayp Arslanköylü,

Ergani Kaymakamlığına Emirdağ Kaymakamı Hüseyin Sayın,

Sur Kaymakamlığına Çınarcık Kaymakamı Abdullah Çiftçi,

MalatyaYeşilyurt Kaymakamlığına Bismil Kaymakamı Turgay Gülenç,

Bismil Kaymakamlığına Taşköprü Kaymakamı Kerem Süleyman Yüksek,

Lice Kaymakamlığına Ağlı Kaymakamı Abdulkadir Çelik,

Tortum Kaymakamlığına Hani Kaymakamı Şaban Arda Yazıcı,

Hani Kaymakamlığına Boğazkale Kaymakamı Turan Soğukoluk,

Çermik Kaymakamlığına Felahiye Kaymakamı Nazlı Demir,

Aralık Kaymakamlığına Diyarbakır Vali Yardımcısı Sercan Gökdemir,

Siirt Valiliği Hukuk Müşavirliğine Diyarbakır Vali Yardımcısı Mesut Gazi Ambarcı,

Diyarbakır Valiliği Hukuk Müşavirliğine doğanyurt Kaymakamı Ahmet Altun,

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi