Görüş Bildir

Kazara kendini vurdu!

Lice ilçesinde PKK'ya yönelik operasyonda silahı kazara ateş alan güvenlik korucusu Ömer Tumaç şehit oldu. Diyarbakır'da düzenlenen cenaze törenin ardından Tumaç'ın naaşı ilçede toprağa verildi.

Kazara kendini vurdu!

Lice ilçesinde  PKK'ya yönelik düzenlenen operasyonda, güvenlik korucusu Liceli Ömer Tumaç, kazara ateş alan silahından çıkan kurşunla şehit oldu.

KAZARA KENDİNİ VURDU

Olay, dün saat 04.30 sıralarında Lice ilçesi Yalaza köyü yakınlarında meydana gledi. Güvenlik güçlerinin PKK'lılara yönelik düzenlediği operasyon sırasında güvenlik korucusu Ömer Tumaç'ın silahı, kazara ateş aldı. Silahtan çıkan merminin kalçasına isabet ettiği Ömer Koç, bölgeden helikopterle alınarak, Diyarbakır Selahattin Eyyübi Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Tedaviye alınan Tumaç, doktorların tüm çabasına karşın şehit oldu.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Buarada şehit Tumaç'la ilgili İl Valiliği basın açıkmaması yaptı. Açıklamada "Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu elim olayda şehit olan kahraman güvenlik korucumuza Allah'tan rahmet, değerli ailesine, yakınlarına, silah arkadaşları ile yüce Türk milletine başsağlığı ve sabır dileriz." ifadesi kullanıldı. Açıklamada, bölgede yaşayan vatandaşların huzur ve güvenliğinin sağlanması için terör ve teröristle mücadele kapsamında yürütülen çalışmalara artan azim ve kararlılıkla devam edildiği bildirildi.

ŞEHİT İÇİN CENAZE TÖRENİ

Buarada, Tumaç için uğurlama töreni düzenlendi. 7. Kolordu Komutanlığında düzenlenen törene Vali Hasan Basri Güzeloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Cumali Atilla, protokol üyeleri ve şehidin yakınları katıldı. Şehidin naaşı, özgeçmişinin okunup, dua edilmesiyle sona eren törenin ardından Lice’ye uğurlandı. Tumaç'ın cenazesi burada gözyaşları içerisinde toprağa verildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi