Görüş Bildir

Kazılar iki alanda!

MARDİN'in Kızıltepe İlçesi'nde 1994- 1995 yılında kaybolduğu belirtilen 52 kişi arasında yer alan 3 kişi için Kırkuyu Köyü Aysun Mezrası yakınlarındaki su kuyusunda yeniden başlanan kazılarda, 3 kişiye ait kemikler bulundu.

Kazılar iki alanda!

MARDİN'in Kızıltepe İlçesi'nde 1994- 1995 yılında kaybolduğu belirtilen 52 kişi arasında yer alan 3 kişi için Kırkuyu Köyü Aysun Mezrası yakınlarındaki su kuyusunda yeniden başlanan kazılarda, 3 kişiye ait kemikler bulundu. İki kişiye ait kemiklerde olmayan kafataslarının bulunması için aynı bölgedeki 2 farklı alanda kazı yapılıyor.

Kızıltepe'de kaybolan kişilere ait Kızıltepe Cumhuriyet Savcılığı'nın 2008 yılında başlattığı kazıdan sonra, geçen yıl ve bu yıl içerisinde de farklı yerlerde kazılar yapıldı. Bu yıl 23 Mayıs tarihinde Kızıltepe İlçesi'ne bağlı Kırkuyu Köyü Aysun Mezrası yakınlarındaki su kuyularında kazı çalışması başlatıldı. Ancak hava muhalefeti nedeniyle ara verilen kazılara dün yeniden başlandı.

KAZILARDA ÇIKAN KEMİKLER

1994- 1995 tarihleri arasında kaybolan Abdulvahap Ateş, Mehmet Emin Abak ve Yusuf Tunç'a ait kemiklerinin bulunması amacıyla başlatılan kazı çalışmaları, dün sıkı güvenlik önlemleri altında sürdürüldü. İnsan Hakları Derneği Mardin Şube Başkanı ve kayıp yakınlarının avukatlığını yapan avukat Erdal Kuzu, dün yapılan kazılarda 3 kişiye ait kemiklerin bulunduğunu belirterek, sadece bir kafatasının olduğunu söyledi. Bunun üzerine aynı bölgede fakat farklı 2 noktada kazıların devam ettiğini ifade eden Kuzu şöyle dedi:

"Söz konusu alanda daha önce giysi parçalarıyla karşılaşılmıştı. Mayıs ayında yapılan kazılarda da kemik parçaları bulunmuştu. Bulunan kemik parçaları incelenmek üzere Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Bugün de yapılan kazılarda 3 kişiye ait kemikler bulundu. Fakat 2 tane kafatası yok. Aynı bölgede farklı 2 noktada kazılara devam ediliyor."

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi