Görüş Bildir

KCK'da tahliye

PKK'nın şehir yapılanması olduğu iddia edilen KCK'ya ilişkin 99'u tutuklu 152 sanıklı davada, 4 sanığın tahliyesine karar verildi

KCK'da tahliye

PKK'nın şehir yapılanması olduğu iddia edilen KCK'ya ilişkin davada, tutuklu 4 sanığın tahliyesine karar verildi.

Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın 52. duruşmasında, tutuklu 99 sanıktan mazeret bildiren 14'ü katılmadı, 85 tutuklu sanık ise hazır bulundu. Duruşmada, sanıklardan Heval Erdemli ve Rahmi Özmen'in delillerinin ikamesi okundu.

Sanık avukatlarının, dava dosyasında yer alan ortam dinleme kayıtlarının okunmaması yönündeki talebi, mahkeme heyetince reddedildi.

KCK DAVASI GÖRÜLDÜ

Haklarında okunan delillere karşı Kürtçe savunma yapmak isteyen sanıklar Heval Erdemli ve Rahmi Özmen'in mikrofonu kapatıldı. Konuşmalarını mikrofonsuz sürdüren sanıkların savunmaları avukatları tarafından mahkeme heyetine tercüme edildi.

Sanık Erdemli'nin avukatı Cabbar Leygara, ortam dinleme ve telefon görüşmeleri kayıtlarında sanıkların ifade ettiği ''Heval'' kelimesinin, Kürtçe'de ''arkadaş'' anlamına geldiğini belirterek, ''Müvekkilimin adının da Heval olması nedeniyle, yapılan konuşmalarda hitap şekli olarak kullanılan 'Heval' kelimesi, sanki müvekkilimin o konuşmada adı geçiyormuş gibi dosyaya yansımış. Ne geldiyse isminden dolayı olmuştur'' dedi.

4 KİŞİ TAHLİYE EDİLDİ

Diğer sanık Rahmi Özmen'in avukatı Hayrettin Güzel de dosyada yer alan fotoğrafın müvekkiline ait olmadığını, sadece bir benzerlikten dolayı sanığın 3 yıl 1 aydır tutuklu bulunduğunu ileri sürerek, ''Müvekkilimin ısrarla 'O kişi ben değilim' demesi bugüne kadar dikkate alınmadı. Fotoğraftaki kişinin müvekkilim olmadığını düşünüyoruz'' diye konuştu.

Cumhuriyet Savcısı Levent Kaya, mahkeme heyetinden, sanık Özmen ile ilgili olarak dosyada yer alan fotoğrafın renkli ve büyük boy basımının yapıldıktan sonra bilirkişiye gönderilmesini talep etti.

Savcı Kaya, tutuklu sanıklardan Nizamettin Onar, Roza Erdede, Heval Erdemli ve Rahmi Özmen'in tutuksuz yargılanmak üzere tahliyesine karar verilmesini de istedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi