Kendinden olmayana hayat tanımıyor

Mardin'in Dargeçit ilçesinde, PKK'lı militanlarca bir eve düzenlenen silahlı saldırıda yaralanan 2 kişinin tedavisi sürüyor.

Kendinden olmayana hayat tanımıyor

HÜDA PAR GİK üyesi Mahmut Kılınç, PKK saldırısına uğrayan yaralıları hastanede ziyaret etti. 11 Aralık'tan bu yana sokağa çıkma yasağının sürdüğü ilçede, PKK mensuplarınca bir eve yapılan, baba ve kızının yaşamını yitirdiği silahlı saldırıda yaralanan anne F.K (50) ve kızı S.K'ın (35) tedavileri sürüyor.

HÜDA PAR GİK üyesi Kılınç, saldırıda yaralananları Mardin Devlet Hastanesi'nde ziyaret ederek, taziye ve başsağlığında bulundu.

Hastane çıkışında gazetecilere açıklamada bulunan Kılınç, saldırıda 2 kişinin katledildiğini, 2 kişinin ise ağır yaralandığını anımsatarak, saldırıyı tasvip etmediklerini ve kınadıklarını belirtti.

Kılınç, halkın yaşam alanlarına intikal eden bu menfur saldırılar ile PKK'nın bölgede ne kadar despot, ne kadar tekçi bir zihniyete sahip ve kendisi gibi düşünmeyenlere karşı ne kadar saldırgan ve vahşi olduğunu bir kez daha ortaya koyduğunu belirtti.

HÜDAPAR YETKİLİSİ KONUŞTU

"En son Dargeçit'te yaşanan olayda bu tipten bir olaydır. Kendisi gibi düşünmeyen hiçbir oluşuma hayat hakkı tanımamaktadır. Bu doğru birşey değildir" diyen Kılınç, şöyle dedi: "PKK'nın bir an önce bundan vazgeçmesini ve çatışmaları halkın yaşam alanlarından taşımasını istiyoruz. PKK, bu topraklarda en büyük zararı da Kürt halkına vermiş bulunmaktadır. Çatışmalardan medet umanlar, bir yere varmak isteyenler, artık anlamış olamalılar ki bu çatışmalar çözüm değildir. Farklı çözüm yollarına gidilmelidir. Bölgenin eski huzurlu günlerine kavuşmasını Allah'tan temenni ediyoruz."

Saray Mahallesi Kilise Sokağı'nda bir eve dün teröristlerce ateş açılması sonucu, evde bulunan 4 kişi yaralanmıştı. Dargeçit Devlet Hastanesi'ne kaldırılan 4 yaralıdan 2'si, müdahalelere rağmen kurtarılamamıştı. Diğer 2 kişi ise ilk müdahalelerinin ardından Mardin Devlet Hastanesi'ne sevk edilmişti.

Kaynak: Diyarbakır Söz