Görüş Bildir

Kent protokolü içerde

Darbe girişimi soruşturması kapsamında Diyarbakır'da gözaltına alınan ve tutuklananlar arasında Diyarbakır 'A protokolünün' önemli isimleri yer aldı. Diyarbakır resmi protokolünde bulunan toplam 6 generalden 2'si gözaltına alınıp, 2'si tutuklanırken, yine protokolün üst sıralarında yer alan Dicle Üniversitesi rektörü Prof.Dr. Ayşegül Jale Saraç da tutuklandı.

Kent protokolü içerde

Türkiye'de, 15 Temmuz'da yapılan darbe girişimi sırasında Diyarbakır'da jandarma ve kara birlikleri anlamında hareketlilik görülmezken hareketlilik görülen 8'inci Ana Jet Üssü'nden havalanan 6 savaş uçağı Ankara'da bazı hedefleri bombalamıştı.

DİYARBAKIR PROTOKOLÜ

Darbe girişiminin başarısızlık ile sonuçlanmasından sonra başlatılan soruşturma kapsamında hareketliliğin görüldüğü 8'inci Ana Jet Üssü'ndeki komutanlar ve darbecilerin atama listelerinde isimleri yer alan ve aralarında generallerin de bulunduğu askerler gözaltına alındı. Diyarbakır'da soruşturma kapsamında gerçekleşen gözaltı ve tutuklamalar kentin resmi 'A Protokolünü' de sarstı. Resmi protokolün, 'Mahalli en büyük komutanı, generaller' başlığında yer alan 6 generalden 2'si tutuklandı, 2'si halen gözaltında tutuluyor.

KİMLER CEZAEVİNDE

Darbe girişimi soruşturması kapsamında 7'nci Kolordu ve Garnizon Komutanı Korgeneral İbrahim Yılmaz ile 2'nci Birleştirilmiş Hava Harekat Merkezi Komutanı Tümgeneral Atilla Darendeli halen gözaltında tutulurken, 8'nci Ana Jet Üs Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Deniz Kartepe ve 16'ncı Mekanize Tugay Komutanı Tuğgeneral Savaş Beyribey ise tutuklandı. Yine protokolün üst sıralarında bulunan Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç ta soruşturma kapsamında tutuklanırken, Diyarbakır İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Hasan Ceyhun Keleş ise önceki gece gözaltına alındı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi