Kesintiler son bulacak!

AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Halit Advan, hayatı felç eden elektrik kesintileri ve voltaj dalgalanmalarının son bulması için Enerji Bakanlığı’nın çözüm geliştirdiğini söyledi. Advan,”Sulama alanlarında günde 4 saat kesinti yapılacak ve şehir merkezindeki kesinti son bulacak.” dedi

Kesintiler son bulacak!

Diyarbakır’da son 1 haftada yaşanan ve hayatın her alanında krizlere yol açan elektrik kesintileriyle ilgili Enerji Bakanlığı’nın çözüm bulduğu açıklandı. Konuyla ilgili Diyarbakır Söz’e konuşan AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Halit Advan, sorunun sadece Diyarbakır’da değil  Mardin ve Şanlıurfa’da da yaşandığına dikkat çekerek, bakanlığın tarımsal sulama alanlarında günde 4 saat kesinti yaparak şehir merkezlerindeki kesinti ve voltaj dalgalanmalarına son vereceğini bildirdi.

‘AŞIRI YÜK BARAJLARI BOŞALTTI’

Advan,”Kesintilerin DEDAŞ Diyarbakır İl Müdürlüğü ile ilgisi yok. Bölgede bu dönemde tarımsal sulama yoğun olarak  yapılmaktadır. Bu da aşırı yük bindirmelerine neden oluyor. Böyle olunca kapasite aşımı oluyor ve bundan dolayı şehir merkezinde kesinti ve dalgalanma oluyor. Atatürk ve Karakaya barajlarında enerji boşluğu oluştu. Halkın tepkisini haklı buluyoruz. Tabi halkın yanı sıra kurum ve kuruluşlar, hastaneler,devlet daireleri mağdur oldu. Enerji Bakanlığı önemli bir karar aldı. TEİAŞ yarından itibaren tarımsal sulama alanlarında günde 4 saatlik kesinti yapacak.  Böylece barajlardaki kapasite sorunu çözülecek,şehir merkezinde kesinti ve dalgalanmaların önüne geçilecek. Bu konuda sessiz kaldığımızı, çözüm üretmek için çabalamadığımız düşünülmesin. Olayın başından itibaren bakanlıkla ve ilgili yerlerle irtibata geçmiştik.” dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz