Görüş Bildir

Kılıçdaroğlu: Hiçbir siyaset, peygamber ahlakının yerini dolduramaz

Milletimizin içselleştirdiği peygamber ahlakından uzaklaşarak, din adına dindarlık adına ne yaparsak yapalım sonuç hüsran olacaktır.

Kılıçdaroğlu: Hiçbir siyaset, peygamber ahlakının yerini dolduramaz

Kutlu Doğum Haftası etkinliklerinin açılışı sebebiyle düzenlenen programa katılan Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Milletimizin içselleştirdiği peygamber ahlakından uzaklaşarak, din adına dindarlık adına ne yaparsak yapalım sonuç hüsran olacaktır. Çünkü uzaklaştığımız o ahlakı ikame edebileceğimiz hiçbir şeyimiz yok. Hiçbir siyaset, hiçbir ideoloji o boşluğu dolduramaz.” dedi.

Sinan Erdem Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenen programda Kutlu Doğum Haftası nedeniyle bir konuşma yapan CHP lideri Kılıçdaroğlu, organizasyonu her yıl tekrarlayan Diyanet İşleri Başkanlığı’na teşekkür etti. “Milletimizin en önemli özelliği Hazreti Peygamber'e duyduğu sevgi saygıdır.” diyen Kılıçdaroğlu, “Bugünün bereketi de anlamı da büyüktür. Çünkü peygamberimiz ebedi öğretici ve ebedi kılavuzdur. Sadece peygamber olarak değil. Tüm insanlık o rahmet deryasından faydalanmıştır. Allah, ‘Ey habibim sen olmasaydın, kâinatı yaratmazdım.’ diyor. Onsuz bir kâinat sadece bizim için değil, yaratıcı için de anlamsızdır. Kâinatı yoktan var eden sebep, Allah’ın resulüne duyduğu sevgidir. Bizim peygamberimiz sevgi peygamberidir. İnsanın temelinden sevgiyi alırsanız geriye insan kalmaz. İnsanlığın temelinden sevgi peygamberini çeker alırsanız, geriye insanlık namına hiçbir şey kalmaz.” diye konuştu.

İslam dünyasının önemli kesiminde felaketlerin sebebinin sevgisizlik olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, “Sevgisizlik, sosyal bir probleme, bir bunalıma dönüştüğü zaman nefret ve şiddeti körüklemektedir. Bu ateş hepimizi tehdit etmektedir. Buradan çıkmanın yolu, nefretin dilini körüklemek değil, sevginin dilini, daha açık bir ifadeyle hazreti peygamberin dilini egemen kılmaktır. Peygamberin ahlakıyla ahlaklanmadıkça kurtuluş mümkün değildir. Müslümanım diyen herkesin kendisini sorgulaması gereken nokta budur.” ifadelerini kullandı.

'MEDİNE'NİN EN YOKSULU NASIL YAŞIYORSA HAZRETİ PEYGAMBER DE ÖYLE YAŞIYORDU'

Hazreti Muhammed’in “Komşusu açken, tok yatan bizden değildir.” hadis-i şerifini hatırlatan Kılıçdaroğlu, “Bu ne güzel bir sorumluluktur. Şimdi ben zenginleşir zenginleşmez, içinde bulunduğu mahallesini terk edenlere sesleniyorum. Kendisine zengin komşu edinerek bu sorumluluktan kurtulduğunuzu mu zannediyorsunuz? Fakir komşularınızdan değil, Hazreti Muhammed’den uzaklaşıyorsunuz. Unutmayalım ki Medine’nin en yoksulu nasıl yaşıyorsa, Allah’ın peygamberi de öyle yaşıyordu. Benzer örnekler çoğaltılabilir. Amacım birilerini sorgulamak değildir. Ben bir siyasetçiyim ve ahlak bunalımının bir toplumu nelere sürükleyebileceğini biliyorum.” şeklinde konuştu.

 

'HİÇBİR İDEOLOJİ PEYGAMBER AHLAKI'NIN YERİNİ ALAMAZ'

 

Kılıçdaroğlu şöyle devam etti: “Milletimizin içselleştirdiği peygamber ahlakından uzaklaşarak, din adına dindarlık adına ne yaparsak yapalım sonuç hüsran olacaktır. Çünkü uzaklaştığımız o ahlakı ikame edebileceğimiz hiçbir şeyimiz yok. Hiçbir siyaset, hiçbir ideoloji o boşluğu dolduramaz. Laik bir ülke olan Türkiye’de isteyen istediği gibi yaşar. Ahlakla siyaseti, ticareti, mevki ve serveti takas etmeye başlamışsak, helak olmuş toplumlar gibi oluruz. Yüce peygamber sizden öncekilerin helak olmasının sebebi ‘İçlerinden itibarlı zengin biri hırsızlık yaparsa serbest bırakılır, fakir biri bir şey çalarsa ceza çekerdi.’ diyerek helak olan kavimlerden bahsetmiştir.

Kılıçdaroğlu son olarak Kutlu Doğum Haftası’nın kardeşlik şölenine dönüşmesini temenni ettiğini belirtti.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi