Kilometrelik Et Kuyruğu!

Et fiyatları cep yakarken, ucuz et için Diyarbakır'da vatandaşlar kilometrelerce kuyruk oluşturdu. Sabah erken saatlerde kuyruğa giden bir çok vatandaş, gün içerisinde belirlenen etler tükenince eve eli boş dönüyor.

Kilometrelik Et Kuyruğu!

Yaklaşan ramazan ayı ile beraber kasaplarda et fiyatları cep yakarken, vatandaş çareyi Et ve Süt Kurumunda satılan ucuz eti satın almada buluyor. Ancak sabahın erken saatlerinde kuyruğa girip et almayı hayal eden bir çok vatandaş ne yazık ki stokların çabuk tükenmesi nedeniyle eve eli boş dönüyor.

Et ve Süt Kurumunun Yenişehir ilçesi Şehitlik semtinde bulunan satış mağazası sabahın erken saatlerinde ucuz et alamaya gelen vatandaşların oluşturduğu uzun kuyrukla gündeme geliyor. Piyasada kilosu 50 lirayı bulan eti 30 liradan almak için saatlerce kuyrukta bekleyen vatandaşlar duruma tepki gösterdi.

Vatandaşlar tek yerde et satışı yerine ve uzun kuyrukların oluşmaması adına Et ve Süt Kurumunun Diyarbakır’ın çeşitli yerlerinde satış mağazaları açması gerektiğini ifade ederken, ayıca kasaplardaki fahiş et fiyatlarına yetkililerce müdahale edilmesini istedi.

“DİYALİZ HASTASIYIM SAAT 5’DEN BURAYA GELDİM SIRAYA GİRDİM”

Vatandaşlardan Saniye Göçer, emekli ve dar gelirli oldukları için Et ve Süt Kurumundan et almayı tercik ettiklerini belirterek, “Görüyorsunuz halimiz perişan, birkaç yerde daha saat için yer açmaları lazım. Bide etin ucuzlaması lazım. Böyle rezalet olur mu? Ben diyaliz hastasıyım. Saat 5’den buraya geldim, sıraya girdim. Kasapta et 50 lira. Burada 36 lira biftek, kıyma 30 lira. Mecburen emekliyiz. Kasaba gidemiyoruz, buradan alışveriş yapmak zorundayız” dedi.

“YÜZLERCE KİŞİ SIRAYA GİRİYOR AMA BOŞ DÖNÜYORLAR”

Ahmet Tümer ise, sabahın ilk ışıklarıyla beraber sıraya girdiğini söyleyerek, “Saat 6’den bu yana sıradayım. Önümde 100 kişi vardı. Ama burada saat 5‘den gelenler bile vardı. Şuanda satış mağazasında et kalmadı. Sadece kavurma ve kıyma kaldı. Birazdan bunlarda bitecek. Kuşbaşı et almak istedim ama kalmamıştı. 3 ayda bir gelip buradan et alıyorum. Geçen ay geldim buradan boş dönmüştüm çünkü et kalmamıştı. Yüzlerce kişi sıraya giriyor ama boş dönüyorlar. Şu anda 200-300 kişi sırada var ama hepsi boş dönecekler. Et dışarıda çok pahalı. 50 lira olmuş normalde 30 lira olmalı. Fakir alamıyor. Ne varsa hep fakir fukara eziliyor” diye konuştu.

“KASAPLARDAN ET ALAMIYORUZ”

Kezban Yılmaz ise, “Sabah namazını kılıp, buraya geldim. Millet burada indirim var diye geliyor. Önümüz ramazan, oruçlu olacağız. Millet fakirdir, imkanı yok. ben buraya 4’cü kezdir geliyorum. Kasaplardan et alamıyoruz. Burada da çoğu zaman et kalmıyor. Sırada insanlar boş evine dönüyor” şeklinde konuştu. 

“DEVLETİN BU DURUMA BİR EL ATMASI LAZIM”

Serdar Bulut, fakir insanlara devletin yardım etmesi gerektiğini aktararak, “Böyle bir rezalet olamaz. Çekin bu sırayı. Yazık günah bu insanlara. Şanlıurfa’da, Gaziantep’te çevre şehirlerde Et Süt Kurumu arabalarla başka semtlerde et satıyor. Burada insanlar sabah erken gelip, sıraya giriyorlar. Buradaki insanlar hep fakirdir. Alacak durumları pek yok. devletin bu duruma bir el atması lazım” dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz