Kimse yok mu'ya FETÖ operasyonu

Diyarbakır Cumhuriyet Savcılığınca Kimse Yok Mu Derneği ile ilgili yürütülen soruşturma kapsamında düzenlenen operasyonda 31 şüpheli gözaltına alındı.

Kimse yok mu'ya FETÖ operasyonu

Diyarbakır merkezli 10 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik düzenlenen ve Kimse Yok mu Derneği'ni kapsayan operasyonda 31 şüpheli gözaltına alındı.

KİMSE YOK MU DERNEĞİ

Alınan bilgiye göre, Diyarbakır Cumhuriyet Savcılığınca Kimse Yok Mu Derneğine yönelik bir süre önce yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında 58 şüpheli hakkında, önceki gün yakalama kararı çıkarıldı.

EŞ ZAMANLI OPERASYON

İsim ve ev adresleri belirlenen söz konusu kişilere İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince Diyarbakır, İstanbul, Ankara, İzmir, Gaziantep, Şanlıurfa, Ağrı, Yalova, Kahramanmaraş ve Balıkesir'de eş zamanlı operasyon yapıldı.

31 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Operasyonda ev ve işyerlerinde bulunan 31 şüpheli gözaltına alındı. Firari 27 şüphelinin yakalanması için operasyon sürüyor.

Gözaltına alınan il dışındaki şüpheliler Diyarbakır'a getirildi. İl Emniyet müdürlüğünde şüphelilerin savcılık gözetiminde ifadelerinin alınmaya başlandığı bildirildi. Kimse Yok Mu Derneği'ne yönelik operasyonda gözaltına alınanlar arasında bazı iş adamlarının da olduğu öğrenildi.

ELAZIĞ OPERASYON

Elazığ Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde FETÖ/PDY'ye yönelik 6 ilde düzenlediği operasyonda, daha önceden örgütün gizli haberleşme programı 'ByLocku kullandıkları tespit edilen 19 şüpheli gözaltına alındı. Elazığ merkez, Sivas, İstanbul, Ankara, Balıkesir ve Artvin'de eş zamanlı düzenlenen operasyonla gözaltına alınan 19 şüpheli, Elazığ Emniyet Müdürlüğü'ndeki ifadeleri tamamlanmasının ardından bugün adliyeye sevk edildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz