Kınaç amca ev istiyor!

Diyarbakır’da geçimini limonata ve şerbet satarak sağlayan 63 yaşında ki Ahmet Kınaç parkta yaşamaya başlarken, yetkililere seslenerek, başını sokacak bir ev istedi.

Kınaç amca ev istiyor!

Sur ilçesinde, limonata ve şerbet satarak geçimini sağlayan ancak kalacak evi olmadığı için parklarda yaşamaya başlayan Ahmet Kınaç gözyaşları içerisinde yetkililere seslenerek, başını sokacak bir ev istedi.

Sur ilçesinde yaşanan çatışmalar nedeniyle mağdur olduğunu söyleyen ve eşinden ayrıldıktan sonra düzeninin bozulduğunu ve ondan sonra da sokakta yaşamaya başladığını söyleyen 63 yaşındaki Ahmet Kınaç, ev dışında hiçbir yardımı kabul etmeyeceğini belirterek yetkililerden kalacak bir ev istediğini söyledi. Kınaç, otel ücretini karşılayamadığı için Sur İlçe Belediyesi tarafından eşyalarıyla beraber parka bırakıldığını ileri sürdü. Kınaç yaşadığı dramı Söz Haber'e şöyle anlattı.

“Sadece bir ev istiyorum”

“Ben, çocuklarımdan ayrıldım sokaklarda kaldım Balıkçılarbaşı’nda kalıyordum Sur belediyesi beni aldı eşyalarımı belediyeye ait şantiyeye bıraktı beni de otele bıraktı. Daha sonrada beni düşkünler evine götüreceklerini söylediler. Ben düşkünler evine gitmeyeceğimi söyledim ve bana ev verin dedim onlarda ev vermediler. Bir süre daha otelde kaldım kendi cebimden ödedim. Ama param bitti otelden çıktım tekrar belediyeye gittim dedim o zaman beni Mardin Kızıltepe’ye götürün orada kızım var dedim ama Onlarda bana biz oraya araç çıkartamayız dedi. Bende o zaman benim eşyalarımı verin dedim onlarda bana bir araç ayarlayarak eşyalarımı bana yani Fatih mahallesinde bulunan Körhat parkına getirdi. Ben kimseden bir şey istemiyorum bana ev verin yeter yoksa ben bu parkta yaşayacağım. ”

Gözyaşları içerisinde konuşmaya çalışan Kınaç, "Ne yapayım, derdimi kime anlatacağım? Kimsem yok, kimse bana yardımcı olmadı. Sokakta kaldım, perişan oldum. Çoluk çocuğumdan oldum. Evim yok, param yok." diyerek yardım istedi.

Mahalle Muhtarı Yurtçu

Fatih Mahallesi Muhtarı Davut Yurtçu ise Kınaç'ı, "Şahsı tanımıyorum, ancak daha önce de bu parka gelip gidiyordu. Mağdur olduğunu biliyorduk ama nerede ikamet ettiğini bilmiyorduk. Kendi beyanına göre sosyal yardımlaşmanın verdiği yaşlı aylığı falan alıyor, onunla geçimini sağlıyor. Diyarbakır’ın eski limonatacısıymış. Seyyar limonculuk falan yapıyordu, yaşı ilerledikçe bu işi de terk etmek zorunda kaldı. Kimsesiz olduğu biliniyor ama çocukları falan varmış, onları tanımadığımız için ulaşamadık." dedi.

Vatandaşlar Tepkili

Parkta bulunan vatandaşlar ise “belediye sokakta kalmışlara yardım etmeyecekte kime yardım edecek diyerek" yaşananlara tepki gösterdi” Yaşar Elaldı adlı vatandaş, “Ağabey bu gariban sabah buraya geldi kendisine biz yardımcı olmak istedik birkaç tane eve gittik ancak onlarda kira bedeli istediler bu garibanda da olmadığı için tutamadı. Sur belediyesi bu adamı bir gece otele bırakmış bir gecelik ücretini ödemişiler ondan sonra otel bunu dışarı kovmuş. Bunun eşyaları da şantiyedeymiş eşyalarını da getirip çekip gitmişler. Şuan da bu adam mağdurdur, sokaklardadır burada esrarcısı var, hırsızı var,  çakalı var çoluk çocuğundan ayrıdır, biz bu adamı bugün tanımıyoruz 20 25 sene önce de tanıyoruz. Kendisi, limonatacıdır şuanda çok mağdur bir durumdadır yani Allah’tan Sur belediyesinden bir destekleme istiyoruz belediyelerin bu tür insanlara sahip çıkması lazım”

“Belediye ile görüşüldü”

Konuyla ilgili Belediye ile görüşmelerimizde ise yetkililer, Ahmet Kınaç’ın otelde misafir edildiğini ve kendisine bakım evine yerleştirme teklif edildiğini fakat Ahmet Kınaç’ın bunları kabul etmeyerek parkta yaşamak istediğini söylediğini belirttiler. Yaşananlardan sonra başkan bey’in zabıta ekiplerinden Ahmet Kınaç için özel bir ekip görevlendirilerek tekrar bulunduğu parktan alınması gerekli tüm yardımların yapılacağını söylemesine rağmen Kınaç’ın ekipleri geri çevirerek gelmek istemediğini belirttiler.

Kaynak: Diyarbakır Söz