Kışanak ve Baydemir, KCK sanıklarına destek verdi

KCK davasından tutuklu bulunan sanıklara destek vermek üzere adliyeye gelen Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, adliye binasındaki adaleti temsil eden heykellere atıfta bulunarak, "Bize adaletin terazisi değil, kılıcı işliyor." dedi.

Kışanak ve Baydemir, KCK sanıklarına destek verdi

Çoğunluğunu sanık avukatlarının oluşturduğu İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen İkinci KCK davası devam ediyor. Sanıklara destek olmak üzere adliyede bulunan Osman Baydemir, yaptığı açıklamada Türkiye'de adalete olan güvenin her geçen gün daha derin bir şekilde sarsıldığını iddia etti.

Avukatlara özgürlük temennisinde bulunduğunu ifade eden Baydemir, "Bu ülkenin neredeyse hiçbir muhalifi dışarıda nefes alamaz hale getirilmiş durumdadır." diye konuştu.

KIŞANAK, "DURUŞMA SALONU SAĞLIKLI YARGILAMA İÇİN UYGUN DEĞİL"

Osman Baydemir'den bir süre sonra adliyeyi terk eden BDP Eş Başkanı Gülten Kışanak, yaptığı konuşmada duruşma salonunun sağlıklı bir yargılama yapılması için uygun olmadığını ileri sürdü. Nefes alınamayacak durumda olan bir salonda duruşma yapılmaya çalışıldığını iddia eden Kışanak, "Orada sağlıklı koşullarda yan yana durulamayacak bir ortam değil ki yargılama yapmak. İçeride balık istifinin çok ötesinde bir durum var. Biz buna katlanacağız. Umuyoruz ki en kısa sürede bu yargılama durdurulacak ve arkadaşlarımız dışarıda olacak." şeklinde konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz