Kışanak'ın IKBY ziyareti

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak ve beraberindeki heyet, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) Süleymaniye kenti ziyareti çerçevesinde Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) politbüro üyeleriyle bir araya geldi.

Kışanak'ın IKBY ziyareti

Kışanak ve beraberindeki heyet, KYB'nin Süleymaniye kentindeki parti merkezini ziyaret ederek politbüro üyeleriyle görüştü. Kışanak ve KYB Politbüro Sorumlusu Mela Bahtiyar, basına kapalı görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

Ziyaretin, Diyarbakır ve Süleymaniye kentleri arasındaki iş birliğini geliştirmeye yönelik olduğunu belirten Kışanak, bu çerçevede karşılıklı kültürel etkinliklerin organize edilmesini önerdiklerini söyledi.

KYB Politbüro Sorumlusu Bahtiyar ise Süleymaniye ziyaret dolayısıyla Kışanak'a teşekkür ederek IKBY ve diğer bölgelerdeki siyasi gelişmeleri ele aldıklarını aktardı.

DAEŞ'in elinde tuttuğu Musul kentinin geri alınması için yapılan hazırlık planında terör örgütü PKK'nın da yer aldığına ilişkin iddiaların sorulması üzerine Bahtiyar, "Söz konusu operasyona ilişkin şu ana kadar Bölge (IKBY) ile Bağdat veya ABD'yle yapılan toplantılarda PKK'nın katılacağı yer kalmadı. Ancak orada PYD'nin gücü var mı? Evet var. Zamanında Şengal'de (Sincar) birçok kişinin kurtarılmasında çok kahramanca bir rol oynadılar." cevabını verdi.

Kışanak başkanlığındaki heyet dün Süleymaniye kentine gelmişti.

Kaynak: Diyarbakır Söz