Görüş Bildir

Koronavirüste can kaybı 92'ye yükseldi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca son durumu açıkladı: Koronavirüste can kaybı 92'ye yükseldi

Koronavirüste can kaybı 92'ye yükseldi

Koronavirüs Bilim Kurulu saat 17:30 ’da toplandı. Koronavirüs Bilim Kurulu Toplantısı sonrası Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıklama yaptı. Koca, Toplam vaka 5 bin 698 oldu. Bugün kaybettiğimiz 17 kişiyle toplam can kaybı 92'yi buldu. Yoğun bakımdaki hasta sayısı 344, taburcu olan ise 42 kişi.

Bakan Koca'nın açıklamalarından satır başları;

-Bilim Kurulumuzla en önemli toplantımızı yaptık. Hastalığın yayılmasına karşı daha ileri tedbirlere ihtiyacımız olduğunu gördük. Çalışma şartları, çalışma günleri tatiller düzene konmalıdır.

-Bilim kurulunun 83 milyon için önerdiği tedbir belli süreliğini belli sınırlar içinde önerdiği bir hayat tarzıdır. Kısıtlama önerisini Cumhurbaşkanı Erdoğan değerdirecek.

-Toplam vaka 5 bin 698 oldu. Bugün kaybettiğimiz 17 kişiyle toplam can kaybı 92'yi buldu. Yoğun bakımdaki hasta sayısı 344, taburcu olan ise 42 kişi.

-Toplam aldığımız kit 350 bin. Herkese yetecek kadar kitimiz var.

-Çin'den getirilen kitlerin yanlış sonuç verdiği iddiasını yanıtladı. Koca, iddia ile ilgili, "Deneme amaçlı olarak sonucun değerlendiriliği kitlerde sonucu beğenmedik.Antijen kitiydi bu. Hasta için kullanılmadı. Devamında getirdiğimiz 350 bin hızlı tarama kiti antikor kiti şu anda kullandığımız"

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi