Görüş Bildir

Korucular da evet diyor!

Anadolu Güvenlik Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Başkanı Ziya Sözen, "Biz güvenlik korucuları camiası olarak tıpkı daha önceki süreçlerdeki gibi dimdik; 750 şehit, 3 binin üzerinde gazi verme pahasına bunlara diz çökmediysek 16 Nisan'da da asla 'Hayır' cephesinde onlarla oyumuzun rengi bir olmayacak." dedi.

Korucular da evet diyor!

Sözen, merkez Yenişehir ilçesinde bulunan Cahit Sıtkı Tarancı Kültür Merkezi'nde güvenlik korucularıyla bir araya geldi.

Şehit ve gazi olma pahasına görev yapan dava arkadaşlarıyla bir araya gelmenin sevincini yaşadıklarını kaydeden Sözen, sadece Diyarbakır'da değil Şırnak, Hakkari ve Van'da da arkadaşlarıyla görüştüklerini, Şanlıurfa, Mardin, Batman ve Siirt'te de buluşacaklarını söyledi.

Ülkenin çok zor bir süreçten geçtiğini dile getiren Sözen, özellikle 15 Temmuz darbe gecesinde ülkede 35 yıldır neden terörün bitmediğini, neden bölge insanın bilinçli bir şekilde terörize edildiğini herkesin açık bir şekilde gördüğünü belirtti.

"Ülkede Türk Silahlı Kuvvetleri üniforması içerisine sızmış hain FETÖ'cü generaller PKK terör örgütü ile adeta bir olmuş, aynı merkezden kumanda edilmiş, aldığı aynı talimatlar doğrultusunda ülkemizin birliğini ve bütünlüğünü parçalamaya çalışmışlar." diyen Sözen, bunu Gezi olaylarında, 17-25 Aralık'ta, 6-7 Ekim olaylarında ve en son da 15 Temmuz'da vergilerle alınan jetlerle halkın üzerine kurşunlar sıkmak suretiyle denediklerini kaydetti.

KORUCULAR EVET DİYECEK

Çanakkale'de bunlara geçit verilmediği gibi 15 Temmuz'da da geçit verilmediğini ifade eden Sözen, şöyle devam etti:

"Hayır cephesinde birleşen HDP, PKK, FETÖ, DEAŞ, PYD, YPG ve bunların arkasında bunları kumanda eden dış merkezler, başta Sayın Cumhurbaşkanımızın nezdinde ülke olarak bizlere diz çöktürmeye çalışıyorlar. Güvenlik korucuları camiası olarak, tıpkı daha önceki süreçlerdki gibi dimdik; 750 şehit, 3 binin üzerinde gazi verme pahasına bunlara diz çökmediysek 16 Nisan'da da asla 'Hayır' cephesinde onlarla oyumuzun rengi bir olmayacak. PKK, HDP, DEAŞ, FETÖ kısacası ülkemizin düşmanlarıyla oyumuz bir olmayacak. Biz referandumda arkadaşlarımızın 'Evet' oyu kullanması için gece gündüz çalışıyoruz."

Sözen, "Referandumda iyi niyetle 'Hayır oyu kullanacağım' diyen sağduyulu vatandaşlara saygı duyarız. Onların oyuna da saygı duyuyoruz. Ülkemizi bölmek ve parçalamak için başta Sayın Cumhurbaşkanımıza ve milletimize diz çöktürmek için 'Hayır' cephesinde buluşanlarla asla bir arada olmayacağız." ifadelerini kullandı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi