Korucular gençleşiyor!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun, korucuların yaş ortalamasının 32'ye düşürüleceği yönündeki açıklaması, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da görev yapan korucular tarafından sevinçle karşılandı.

Korucular gençleşiyor!

Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da yıllarca terörle mücadelede Mehmetçik ile omuz omuza veren korucular son dönemde özlük hakları ile etkinliklerinin artırılmasına yönelik hayata geçirilen düzenlemelerden memnun.

İçişleri Bakanı Soylu'nun önceki gün Hakkari'de yaptığı açıklamada, "Korucu yaş ortalamamız 42. Sayın Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızın talimatıyla bu yaş ortalamasını aldığımız tedbirlerle yani 50 yaşın üzerindekileri emekliliğe sevk ederek, 45-50 yaş içerisindeki korucularımıza da 6 ay içerisinde karar vermeleri durumunda hem emekli olacaklar hem tazminat alacaklar hem de yerlerine yakınları korucu olacaklar. Böylece de hedefimiz korucu yaş ortalamasını 32'ye düşürmektir. Bu noktada yaklaşık 20 bin yeni korucumuzun da bu büyük mücadele içerisinde olacağını ifade etmek istiyorum." ifadeleri korucuları mutlu etti.

- "Camiamız genç ve dinamik kadrolara kavuşacak"

Güvenlik Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Başkanı Ziya Sözen, korucularla ilgi son yapılan iyileştirmeler ve düzenlemelerden duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Sözen, korucular için emeklilik, silah ruhsatı ve istihdam gibi konularda ciddi iyileştirilmeler yapıldığına işaret ederek, bu çalışmalarda emeği geçen başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere herkese teşekkür ettiklerini belirtti.

Korucular Daire Başkanlığı'nın kurulmasının önemine değinen Sözen, şöyle devam etti:

"Korucularımıza yönelik yapılan en önemli iyileştirmelerden biri de emeklilik. 50 yaştan sonra zorunlu emeklilik hakkı geldi. Önümüzdeki günlerde 18 bin arkadaşımız emeklilik hakkına kavuşacak. Bu emeklilik hakkı ile varsa çocukları veya kardeşleri korucu olabilecek. Bu da yeni korucu istihdamı demek. Yaşlı bir nüfusa sahip olan korucu camiamız genç ve dinamik kadrolara kavuşacak, terörle mücadele de daha aktif bir şekilde yürütülecek."

Sözen, korucu kadrosunun da artırılacağını dile getirerek, bu sayede koruculuk sisteminin yenileneceğini aktardı.

- "Bu mücadeleden asla geri dönüş olmayacak"

Devletin sunduğu bu imkanlara karşı koruculara da büyük görev düştüğünü anlatan Sözen, genç ve dinamik kadrolarla bundan sonra terörle daha aktif şekilde mücadele edeceklerini belirtti.

- "Savunmadan taarruza geçeceğiz"

"Korucuların gençleştirilmesi, özlük haklarının iyileştirilmesi ile ciddi bir moral ve motivasyon yarattı. Yeni göreve başlayacak korucularımızla terörle mücadele daha da artan bir azim, gayret ve kararlılıkla sürdürülecek. Allah'ın izni ile terör ülkemizin gündeminden çıkmış olacak. "diyen Sözen, şunları kaydetti:

"Bu iyileştirmelerin yanı sıra önümüzdeki günlerde kurulacak korucu timleri PKK terör örgütünün korkulu rüyası haline gelecek. Savunmadan taarruz pozisyonuna geçeceğiz. Mevzide teröristin gelmesini beklemeyeceğiz. Nerede bir terör örgütü mensubu varsa, izlerini sürüp, etkisiz hale getirmek için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Vatandaşlarımızın da desteğiyle inşallah Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri daha güzel anılır hale gelecek."

Sözen, terörle mücadeleyi kararlılıkta yürüttüklerine dikkati çekerek, bu uğurda bin 750 şehit verdiklerini, 3 binin üzerinde korucunun da gazi olduğunu bildirdi.

- "Bir an önce terörü bitirmemiz lazım"

Güneydoğu Güvenlik Korucuları Federasyonu Başkanı Seydoş Karadağ, camialarının yaş ortalamasının yüksek olduğunu, emekliye ayrılacak korucuların yerine genç korucuların göreve başlamasıyla daha dinamik bir yapının sağlanacağını ifade etti.

Yeni alınacak genç korucuların terörle mücadeledeki önemine değinen Karadağ, "Yeni alınacak gençler sahada olacak. Terörle mücadelede daha etkin bir şekilde mücadele edecekler. Daha verimli olacaklar, arazide daha rahat çalışabilecekler. Korucuların yaş ortalamasının düşürülmesindeki asıl amaç terörle daha etkin bir şekilde mücadele etmektir. Bir an önce terörü bitirip, ülkenin gündeminden çıkartmamız lazım. Başka da şansımız yok." şeklinde konuştu.

- "Korucular emekli oldu diye kenara çekilmeyecek"

Emekliye ayrılacak arkadaşlarının yine sahada olacaklarını dile getiren Karadağ, şöyle dedi:

"Korucular emekli oldu diye kenara çekilmeyecek, mücadeleye devam edecek. Bu ülkeden başka gidecek bir ülkemiz yok. Birileri ülkemizi karıştırmaya çalışıyor, buna müsaade etmeyeceğiz. Sahada olacağız, gençleri yetiştireceğiz ve tecrübelerimizi onlara aktaracağız."

"Emekli olacak korucunun yerine yakınlarının görevlendirilmesini olumlu karşılıyoruz." diyen Karadağ, şöyle devam etti:

"Bu, hükümetin iyi niyetinin, samimiyetinin bir göstergesidir. Korucular emekli olsa da olmasa da bu mücadelenin içinde zaten olacak. Aile de mağdur edilmemiş olacak."

- "Hükümet elinden gelen imkanları kullanıyor"

Karadağ, hükümetin korucularla ilgili yaptığı düzenlemelerden memnun olduklarını belirterek, "Hükümet iyi niyetli bir şekilde elinden gelen imkanları kullanıyor. Bu adımlar terörle mücadelede ne kadar kararlı olunduğunun göstergesi." ifadelerini kullandı.

Türkiye Güvenlik Korucuları ve Şehit Aileleri Federasyonu Başkanı Orhan Kandemir de yapılan düzenlemelerden duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Bu düzenlemelerle moral ve motivasyonlarının arttığına işaret eden Kandemir, "Korucu camiası olarak özlük hakları ve iyileştirmelerden son derece çok memnunuz. Hükümetin bu kararlılığı sayesinde terör örgütü PKK belasından kurtulacağız." diye konuştu.

Kandemir, terör örgütlerinin ülkede tehdit oluşturmayı sürdürdüğü müddetçe mücadelelerine devam edeceklerini sözlerine ekledi.

Kaynak: Diyarbakır Söz