Kudüs davamız!

Şehid Ali Haydar Bengi Derneği (HAY-DER) ile Davet ve Kardeşlik Vakfı Diyarbakır Şubesince Büyükşehir Belediyesi Konferans Salonunda düzenlenen "Mavi Marmara Şehitleri ve Kudüs Davamız" konferansı düzenledi.

Kudüs davamız!

Filistin İslami Direniş Hareketi Hamas Dış İlişkiler Sorumlusu Usame Hamdan, "Gazze ve Filistin asla siyonist işgalcilere teslim edilmeyecek. Sadece bir toprağın ve ırkın davası olmayacak, bütün ümmetin davası olacak şekilde herkesin sahiplenilmesi gerekir." dedi.

Hamdan, Şehid Ali Haydar Bengi Derneği (HAY-DER) ile Davet ve Kardeşlik Vakfı Diyarbakır Şubesince Büyükşehir Belediyesi Konferans Salonunda düzenlenen "Mavi Marmara Şehitleri ve Kudüs Davamız" programında yaptığı konuşmada, Filistin davasını kararlı şekilde sürdüreceklerini söyledi.

MESCİD-İ AKSA'NIN ÖZGÜRLÜĞÜ

Gazze mücahitlerinin canları pahasına Mescid-i Aksa'nın özgürlüğü için mücadele verdiğini dile getiren Hamdan, şöyle konuştu:

"Gazze ve Filistin asla siyonist işgalcilere teslim edilmeyecek. Sadece bir toprağın ve ırkın davası olmayacak, bütün ümmetin davası olacak şekilde herkesin sahiplenilmesi gerekir. Filistin'deki kardeşleriniz kadınlar, çocuklar, yaşlılar, mücahitler hepsi Allah'ın izniyle büyük bir direniş göstererek bu davanın asla terk edilmeyeceğini ve İslam ümmetinin onurunu temsil eden bu davanın yalnız kalmayacağını İslam alemine haykırmaktadırlar."

Hapishanede aç ve susuz şekilde direniş eylemleri gerçekleştirildiğine vurgu yapan Hamdan, "Bütün Müslümanların siyonist İsrail'in hapishanelerinden çıkmalarını hedefliyor ve bunun için ellerinden gelen bütün gayreti ve azmi ortaya koyuyorlar. Çok yakın zamanda Mescid-i Aksa'nın kapılarını çalarak oraya hep birlikte İslam ümmetinin fatihi olarak gireceğimizi sizlere müjde olarak iletmek isterim." dedi. Etkinliğe İl Müftüsü Burhan İşliyen de katıldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz