Görüş Bildir

Kur'an-ı Kerimi güzel okumak!

Şehit Halit Gülser Anadolu İmam Hatip Lisesinin organize ettiği; "Kur´an-ı Kerimi Güzel Okuma Ve Hafızlık" Yarışmasına katılan öğrenciler nefes kesti. Derece alan öğrenciler ödüllendirildi.

Kur'an-ı Kerimi güzel okumak!

Şehit Halit Gülser Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından organize edilen Genç Nida Erkekler Kur´an-ı Kerim’i Güzel Okuma Ve Hafızlık Yarışması" düzenlendi.

Kayapınar İlçe Müftülüğü Konferans salonunda yapılan etkinliğe, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Aslan’ın yanı sıra

İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları Serkan Batur İle Mehmet Bulut, Kayapınar İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhammed Ensari, Kayapınar İlçe Müftüsü Mehmet Sırrı Şık, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Necdet Güler, Okul Müdürü Ömer Aykanat, Şehit Halit Gülser’in annesi Emiş ve babası Ömer Gülser, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

15 TEMMUZ ŞEHİDİ HALİT GÜLSER

İl Milli Eğitim Müdürü Aslan, "Öncellikle ismiyle okulumuzu şereflendiren 15 Temmuz hain darbe gecesi şehadet şerbetini içen ve şu anda cennetten bizleri seyreden Halit Gülser’in ailesi aramızda olduğu için ben onlara böyle bir evlat yetiştirdiklerinden dolayı yürekten teşekkür ediyor ve hoş geldiniz diyorum.” dedi.

GENÇLER, SİZLER ASIM'IN NESİLLERİSİNİZ

"Değerli gençler sizler, Asım’ın nesillerisiniz." diyen Aslan, "Diyarbakır’da eğitim gören 500 bine yakın öğrencimin hepsi birbirinden değerlidir. Ama İmam Hatipli olmak daha da farklıdır. Bugün ülkemizin diplomalı insanlardan daha çok iyi yetişmiş, nitelikli, güzel insanlara ihtiyaç vardır. Hangi makam ve mevkide olursanız olun; yüreğiniz insan sevgisiyle dolu, Allah’tan korkan, ahirete inanan insanlar olun. Tüyü bitmemiş yetimin hakkını koruyan, halka hizmet hakka hizmettir anlayışıyla yetişen bir nesile ihtiyacımız var.” diye konuştu.

1IRKÇILIK BİR İDEOLOJİ DEĞİLDİR

Aslan şöyle dedi; "Çanakkale ruhunu kaybetmediğimizi Kürt'üyle, Türk'üyle, Lazı'yla ve Çerkez'iyle 15 Temmuz hain darbe gecesinde verdiğimiz mücadeleyle bir kere daha bütün dünyaya göstermiş olduk. Değerli evlatlarım şunu sakın unutmayın ki; ırkçılık bir ideoloji değildir. Irkçılık bir fikir de değildir. Sizler de bu hastalıktan uzak iyi ve güzel insan olma gayesiyle bu memlekete hizmet edeceksiniz.”

Kayapınar İlçe Müftüsü Mehmet Sırrı Şık ise, “Bizler elimizdeki değerlerin kıymetini kaybettiğimizde daha iyi anlıyoruz. Suriye’deki savaştan kaçıp ülkemize sığınan mülteciler kendi aralarında konuştuklarında; ‘Bakın birimiz Kürt, birimiz Arap, birimiz Alevi diye kendi kendimizle savaşıp memleketimizi başkalarına bıraktık. Şimdi de başka bir ülkenin çöplüğünde birlik olmayı öğrendik’ dediklerine şahit oluyoruz. Görüşlerimiz ne olursa olsun birlik olup memleketimizi canımız pahasına korumazsak biz de aynı duruma düşebiliriz. Vatanımızı ve bayrağımızı sevelim ama kendimize sağcı milliyetçi demeyelim, Dinimizi en iyi şekliyle yaşayalım ama kendimize şeriatçı demeyelim, Hz. Ali’yi en güzel haliyle sevelim sahiplenelim ama kendimize Alevi demeyelim, barışı, kardeşliği ve özgürlüğü her şekliyle savunalım ama kendimize sosyalist veya komünist demeyelim. Kendimize bir isim takmadan bunların hepsini savunalım ve birlik olalım. Aksi takdirde ne gidecek bir memleketimiz ne de sığınacak bir kapımız olur” dedi.

 Kayapınar İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhammed Ensari de “İmam Hatip öğrencisi olduğunuz için kendinizi çok şanslı hissetmelisiniz. Okulunuzun kıymetini bilerek, değerlerinize sahip çıkarak ülkemize faydalı bireyler olmanız bizlerin en büyük gayesidir. Okulunuzu en iyi şekilde tamamlayarak Şehit Halit Gülser ağabeyinizin vatana hizmet bayrağını devralacaksınız.” dedi.

Konuşmaların ardından İl Milli Eğitim Müdürümüz Aslan tarafından Şehit Halit Gülser’in anne ve babasına günün anısına plaket takdim edildi. Daha sonra, Anadolu İmam Hatip Lisesi ve ÇPL bünyesindeki İmam Hatip Liselerinde öğrenim gören erkek öğrenciler arasında "Genç Nida Kur´an-ı Kerimi Güzel Okuma ve Hafızlık Yarışması" gerçekleştirildi. 

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi