Görüş Bildir

Kur'an kurslarını yaygınlaştırdık

Diyarbakır İl Müftüsü İşliyen, veda ziyaretlerine devam ediyor. İşleyen; "Görevim boyunca Kur'an kurslarını yaygın hale getirmek için çaba gösterdik" dedi.

Kur'an kurslarını yaygınlaştırdık

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla Diyanet İşleri Başkan Yardımcılığına atanan Diyarbakır İl Müftüsü Burhan İşliyen, kentte görev yaptığı süre boyunca yaptıkları çalışmaları değerlendirdi.

2 yıldan bu yana Diyarbakır'da hizmette bulunan İşliyen, sahabe ve peygamber şehri olan Diyarbakır’ın huzuruna maneviyatına ve kültürüne katkıda bulunmak için çaba gösterdiklerini söyleyerek, Diyarbakır insanının en güzel hizmete layık olduğunu dile getirdi.

Yaklaşık 32 aydır Diyarbakır’da görev yapma imkânı verdiği için Allah'a hamd ettiğini söyleyen İşliyen, geldiği dönemde maalesef terör, şiddet ve sokak olaylarının şehri etkisi altına aldığını belirtti.

YAŞANAN SÜRECİ DEĞERLENDİRDİ

İşliyen, "Boykotlar ve şehirdeki huzursuzluk gibi sıkıntılı günlerden sonra bizi ferah ve huzuru hissettiğimiz günlere ulaştıran Rabbimize hamd ediyoruz. Bu huzurun sevgi ve barış ortamının kalıcı olmasını Cenab-ı Hakk'tan niyaz ediyorum.  Biz sahabe emaneti olan peygamber diyarı olan bu şehirde elimizden geldiğince şehrin huzuruna maneviyatına kadim kültürüne katkı yapmaya çaba gösterdik. Diyarbakır insanı, bölge insanı hakikaten en güzel hizmete layıktır. Küçücük bir adım attığınız zaman çok büyük karşılıklar gördüğümüzü defalarca müşahede ettik. Biz de özellikle Kur'an kurslarını daha yaygın hale getirmek için çaba gösterdik." dedi.

İNSANLARIN ZİHNİNDE VE GÖNLÜNDE

"Diyarbakır’ın terörle, şiddetle, elinde molotof kokteylini panzerlerin üzerine atan çocukların görüntüleriyle anılmaması, gerçekten Eğil’deki Zülküf ve Elyesa (aleyhiselam) gibi değerleriyle, 100’lü rakamlardan az olmayacak şekilde var olan sahabeleriyle, Kudüs’ten sonra hemen fethedilen kadim tarihi ve kültürüyle insanlarımızın gündemine gelsin diye bir çaba gösterdik." diyen İşliyen, sözlerini şöyle sonlandırdı:

MANEVİ ZENGİNLİKLERİMİZİ ÖNE ÇIKARALIM

"İnşallah o çaba bir gün karşılığını bulacak. Ses mutlaka bir gün yankılanacak ve bu şehir layık olduğu, hak ettiği yeri insanların zihninde de gönlünde de bulacak. Hem Türkiye ölçeğinde hem dünya genelinde daha güzellikle kavuşacağını ümit ediyorum. Diyarbakır’da yaşayan kardeşlerimize sizlerin aracılığınızla, bize emanet bırakılan bu kadim değerlere bu manevi zenginliklere sahip çıkma konusunda gayretlerimizi artırmamız gerektiğini ifade etmek istiyorum."

İŞLEYEN'DEN VEDA ZİYARETLERİ

Buarada, İşliyen, veda ziyaretlerine devam ediyor.  Müftü Burhan İşleyen, her ay düzenli olarak sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin katılımıyla düzenlenen ve kentin değerleriyle tanıtımının, sivil toplum kuruluşlarının birlikteliğinin ele alındığı STK buluşmalarının sonuncusunu veda mahiyetinde gerçekleştirdi. Bir medresede gerçekleştirilen veda buluşmasına sivil toplum kuruluşlarının yanı sıra kentin önde gelen kanaat önderleri de katıldı. Sabah namazının eda edilmesinden sonra İşleyen, buluşmaya katılanlarla çay içip sohbet etti.

DİYALOGLARA ÖNEM VERMELİYİZ

Diyarbakır’da görev yapmaktan mutlu olduğunu ve görev süresi boyunca Diyarbakır’ın kendisi üzerinde ciddi manada olumlu etkiler bıraktığını ifade eden İşleyen, bu süreçten sonra da Diyarbakır ile sık sık diyalogda olacağını ve Diyarbakırlılara sürekli kapısının her daim açık olacağını ifade etti. Sivil toplum kuruluşları arasında oluşan birlikteliğin, kardeşliğin devam etmesi gerekliliğini vurgulayan İşleyen, helallik istedi. Sivil toplum kuruluşu temsilcileri ise kente sağladığı katkılardan ve çalışmalarından dolayı İşliyen’e teşekkür etti. Konuşmaların ardından sivil toplum kuruluşu temsilcileri İşleyen’e gerçekleştirdiği çalışmalarından dolayı plaket takdim etti.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi