‘Kürde ayrı, Türk’e ayrı hukuk olur mu?’

Diyarbakır Barosu yöneticisi Tevfik Karahan, kumpas olduğu gerekçesiyle bazı davaların düşürüldüğünü, ancak KCK Ana Davası için uyduruk delillere rağmen ayrı bir karar verildiğini belirterek, “Kürde ayrı hukuk, Türk’e ayrı hukuk olur mu?” dedi.

‘Kürde ayrı, Türk’e ayrı hukuk olur mu?’

Diyarbakır Barosu, Tahir Elçi'nin faillerinin yargılanması için her hafta Diyarbakır Adliyesi önünde gerçekleştirdiği "Tahir Elçi İnsan Hakları Kürsüsü" etkinliğinin 195’incini gerçekleştirdi. "Em te ji bir nakin / Seni Unutmayacağız" yazılı pankartın açıldığı eyleme, baro yöneticileri ve üyeleri katıldı.

‘UTANÇ VERİCİ’

Eylemde konuşan Diyarbakır Barosu yöneticisi Tevfik Karahan, 28 Kasım 2015 tarihinden bugüne Elçi’nin katillerinin ortaya çıkarılmamış olmasının utanç verici olduğunu belirterek, katiller ve tüm sorumlular hesap verene kadar adalet arayışlarının devam edeceğini söyledi.

‘AYRI HUKUK OLUR MU’

KCK Ana Davasında Kürt siyasetçiler, avukatlar, belediye eşbaşkanları, meclis üyeleri, insan hakları savunucuları, gazeteci ve aydınlara hukuka aykırı ve uyduruk delillere rağmen verilen cezaların Yargıtay tarafından onandığını belirten Karahan, şunları söyledi: “Kumpas olduğu gerekçesiyle düşürülen Askeri Casusluk, Ergenekon, Balyoz ve Şike davalarında ayrı bir karar, KCK Ana Davası için ayrı bir karar verilmiştir. Kürde ayrı hukuk, Türk’e ayrı hukuk olur mu?”

Açıklamanın ardında etkinlik yapılan oturma eylemiyle sona erdi.

Kaynak: Diyarbakır Söz