Görüş Bildir

Kürt Partiler'den Halepçe tepkisi!

Hak-Par ve PAK, 29 yıl önce Kürtlere yönelik Baas Rejimi tarafından gerçekleştirilen soykırıma dayalı "Halepçe Katliamını" 29. yıl dönümünde kınadı. Ölenler anılırken, saldırının insanlık suçu olduğu bir kez daha vurgulandı.

Kürt Partiler'den Halepçe tepkisi!

Dönemin Baas rejimi Saddam Hüseyin tarafından, haçlı emparyalizmin organizasyonluyla gerçekleştirilen Halepçe Katliamı'nın 29'uncu yıl dönümü dolayısıyla HAK-PAR ve PAK, basın açıklamalarıyla saldırı kınarken, ölenleri de andı.

SADECE KÜRTLERE YÖNELİK DEĞİL

 Hak ve Özgürlükler Partisi (HAK-PAR) ve Kürdistan Özgürlük Partisi (PAK) Halepçe Katliamı'nın 29'uncu yıl dönümü dolayısıyla basın açıklama yaparak, katliamın sadece Kürtlere değil insanlığa karşı yapıldığını belirttiler. Parti bürosunda basın açıklaması yapan HAK-PAR Genel Başkanı Refik Karakoç, yapılan katliamın gönüllerde yara olduğunu söyledi.

İNSANLIK SUÇU İŞLENMİŞTİR

Karakoç, 29 sene önce Halepçe şehrinde toplu katliam yaşandığını hatırlatarak, "Bu katliam gönlümüzde yaradır. Bugünde gönlümüzdedir. Bu katliamı hiç unutmayacağız. Acaba Halepçe Kürdistan'ın şehri olmasaydı, dünya bu kadar sessiz kalacak mıydı? Biliyorsunuz ki Halepçe, Nagazaki ve Hiroşima gibi toplu katliamdır. Ama dünya Halepçe Katliamı'na sessiz kaldı. Bugünde Halepçe Katliamı insan hak ihlalleri kapsamına alınmıyor." dedi.

Halepçe Katliamı'yla ilgili basın açıklaması yapan PAK üyesi Zinnet Han ise Halepçe Katliamı'nda sadece Kürtler değil insanlığın katledildiğini söyledi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi