Görüş Bildir

Kürt partileri ne diyecekler

Kürt kimlikli parti ve hareketler, seçimlere dönük ortak tutum belgesi hazırlamak için bir araya gelecek.

Kürt partileri ne diyecekler

Kürdistan Sosyalist Partisi (PSK), Kürdistan Özgürlük Partisi (PAK), Kürdistan Demokrat Partisi-Bakur (KDP-Bakur), Kürdistan Demokrat Partisi-Türkiye (KDP-Türkiye), Azadi Hareketi ile Hak ve Özgürlükler Partisi’nin (HAK-PAR) yaklaşık 2 aydır yürüttüğü çalışmada sona gelinirken, HDP ile yapılacak ortaklık görüşmelerinin 1 Mayıs’tan sonra gerçekleşeceği ifade edildi.

'İTTİFAK ARAYIŞLARINI SÜRDÜRECEĞİZ'

PSK’nin Genel Başkanı Mesud Tek, 6 parti ve hareketin henüz imzalamadığı ama konuşup tartıştığı bir ortak program metninin olduğunu ifade ederek, “Bu ortaklık yaşama geçirilir ise hem cumhurbaşkanlığı seçimine, hem de milletvekilliği genel seçimine dönük katılan herkesle birlikte ortak tavır alacağız. Tutumumuzu en geniş kesime yaymak için diğer kesimlerle görüşmelerimizi, ittifak arayışlarını da bu temelde sürdüreceğiz” dedi.

'SON ŞEKLİNİ VERECEĞİZ'

PAK Genel Başkanı Mustafa Özçelik çalışmalarının seçim işbirliğini de kapsadığını belirterek şunları söyledi: “Bir taslak protokol ile siyasi prensipler metni çalışmaya katılan parti ve hareketlere sunulmuş durumda. Henüz bir mutabakata varmış değiliz. Üzerinde uzlaşacağımız prensiplere evet diyen herkesle görüşmeye ve yeni ittifak zeminleri aramaya hazır olduğumuzu da söyleyebiliriz”

'AKP'NİN KÜRT KARŞITI SİYASETİ BİRÇOK KESİMİ ETKİLEDİ'

İttifak çalışmalarına ilişkin görüşmeleri HDP adına yürüten Diyarbakır Milletvekili İmam Taşçıer de, resmi görüşmelerin ise 1 Mayıs’tan sonra başlaması umudunu taşıdıklarını söyledi. “Son günlerde yoğun görüşmeler yürütüyoruz. Gelişmeler olumlu” diyen Taşçıer "Tüm Kürdistani parti, hareket ve şahsiyetler bir diyalog geliştirme ve birlikte hareket etme konusunda hemfikirdirler. Bu birliktelik seçimlere dönük ortaklaşma çabalarını da kapsıyor.”

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi