Görüş Bildir

Leyla'dan 18 gün sonra acı haber

Bayramda kaybolan 4 yaşındaki Leyla köyde ölü bulundu.

Leyla'dan 18 gün sonra acı haber

AĞRI'da, 18 gün önce, Ramazan Bayramı'nın 1'inci günü ailesiyle ziyarete gittiği dedesinin köyünde kaybolan Leyla Aydemir'den (4), acı haber geldi. Leyla'nın cansız bedeni, Bezirhane köyüne yaklaşık 2 kilometre uzaklıktaki Kurudere mevkiindeki, dere yatağında yüz üstü suya atılmış şekilde bulundu. Leyla'nın dedesi Zeki Aydemir, "Sırtında yara izleri vardı. Yüzüne bakamadım. Mavi gözlümü bu hale getirenlerin bulunup adalet önünde hesap versin" dedi. Acı haberle, aile, yakınları ve köylüler yasa büründü. Müjdeli haber bekleyen tüm Türkiye, yürek dağlayan gelişmeyle gözyaşı döktü.

Ağrı'da Ramazan Bayramı'nın ilk günü kaybolan ve 18 gündür aranan 4 yaşındaki Leyla Aydemir'den kötü haber geldi. Ailesiyle bayram ziyareti için gittiği dedesinin köyünde kaybolan Leyla'nın cansız bedeni Bezirhane Köyü'nde bulundu.

15 Haziran sabahı kaybolan Leyla Aydemir'i arama çalışmalarına bu sabah erken saatlerde yeniden başlanmıştı. İçişleri Bakanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı, AFAD ve sağlık ekipleri ile JAK timinin ve korucuların katıldığı aramalarda, kadavra arama köpeği 'Mavi' de kullanılıyordu. Batman'dan gelen avcıların dün akşam ayrıldığı Bezirhane köyünü defalarca arayan ekipler, çalışmaları çevre köylere taşımıştı. Van AFAD ekipleri de çalışmalarına devam ediyordu.

Ekipler 18 gündür aradıkları Leyla'yı köye 3 kilometre mesafede hayatını kaybetmiş olarak buldu. Leyla'nın cansız bedeninin dün arama yapılan bölgede bulunduğu, bunun da cansız bedeninin bugün bırakıldığı ihtimalini akıllara getirdiği belirtildi. Küçük çocuğun yüzünde darp izleri olduğu ileri sürüldü.

"ÇEVREDE ARAMADIK YER BIRAKMAMIŞTIK"

AFAD Başkanı Mehmet Güllüoğlu şunları aktardı: Bugüne kadar yakın çevrede aranmadık yer kalmamıştı. Gözden mi kaçtı, sonradan mı bırakıldı bilmiyoruz. Ağrı'dan ve Van'dan gelen ekiplerimizi gönderdik. Adli bir vaka olması bizim kendi yeteneğimizden başka beceri gerektiriyor. Olayın oluş biçimi açısından bakıldığından bir çocuğun 10-15 dakika içerisinde gözden kaybolması olağan bir olay değil. Bu tür vakaların çocunlukla adli olduğu görülüyor. 4 yaşında masum bir kız çocuğu başına neler geldiği yapılan araştırmalar ile belli olacaktır. Başımız sağolsun.

EYLÜL DE ÖLÜ BULUNMUŞTU

Ankara’da bir süre önce kaybolan 8 yaşındaki Eylül Yağlıkara’nın cesedi bulunmuştu. Eylül'ün boğularak öldürüldüğü tespit edilmişti.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi