Lider kadro tespit edildi

Lice ve Hani'nin 13 köyünde sokağa çıkma yasağı ilan edildi, bölgede PKK'lılara yönelik hava destekli tarihi kara bir operasyon başlatıldı.

Lider kadro tespit edildi

Diyarbakır'ın Lice ve Hani ilçelerine bağlı 13 köyde, dün saat 05.00'ten geçerli olmak üzere ikinci bir duyuruya kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

13 KÖY'DE YASAK İLAN EDİLDİ

Lice İlçesi'ne bağlı Birlik, Şenlik, Abalı, Erginköy, Tuzlaköy, Çeper, Duruköy ve Daralan köyleri ve Hani İlçesi'ne bağlı Topçular, Yukarı Turalı, Kalaba, Serenköy ve Uzunlar olmak üzere toplam 13 köyde bugünden geçerli olmak üzere ikinci bir duyuruya kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Diyarbakır Valiliği'nin konu ile ilgili yaptığı yazılı açıklamada, "Lice ve Hani ilçeleri mülki sınırları içerisinde bulunan dağlık ve ormanlık alanda faaliyet yürüten aralarında üst düzey örgüt yöneticilerinin de bulunduğu değerlendirilen bölücü terör örgütü mensuplarını ve işbirlikçilerini etkisiz hale getirmek, bölgede bölücü terör örgütü mensupları tarafından kullanıldığı değerlendirilen sığınak, barınak, depo alanlarını ve uçaksavar mevziilerini tahrip etmek ve malzemeleri ele geçirmek maksadıyla operasyon düzenlenecektir.

BÜYÜK OPERASYON BAŞLATILDI

Operasyon icra edilen bölgelerde halkın can ve mal güvenliğini sağlamak maksadıyla, 5442 sayılı İl İdaresi Kanununun ilgili maddeleri gereğince, belirtilen bölgelerde (Lice İlçesine bağlı olan; Birlik, Şenlik, Abalı, Erginköy, Tuzlaköy, Çeper, Duruköy ve Daralan köyleri ve Hani İlçesine bağlı olan; Topçular, Yukarı Turalı, Kalaba, Serenköy ve Uzunlar köyleri) sivil vatandaşların zarar görmemesi amacıyla 31 Ağustos 2016 Çarşamba günü saat 05.00'ten geçerli olmak üzere ikinci bir duyuruya kadar bu bölgelerde sokağa çıkma yasaklanmıştır. Söz konusu yasağa vatandaşlarımızın uyması kendi can ve mal güvenlikleri yönünden önem arz etmekte olup, yasağın bitim süresi ayrıca duyurulacaktır" denildi.

ERGANİ'DE GÖZALTI OPERASYONU

Bu arada, Ergani Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma çerçevesinde sosyal paylaşım sitelerindeki hesaplar incelenmeye başlandı.

İlçe Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Bürosunca yapılan incelemelerde bazı sosyal medya hesaplarında PKK terör örgütü propagandası yaptıkları tespit edilen 2 kişi gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen zanlılar, ifadelerinin ardından çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Öte yandan, aynı suçtan dolayı isimleri belirlenen 3 kişi hakkında da yakalama kararı çıktığı belirtildi.

ÇUKURCA'DA ÇATIŞMA            

Hakkari'nin Irak sınırındaki Çukurca ilçesi'nin Çağlayan Uzundere bölgesi Hantepe Mevkiinde operasyona giden askerlere saat 07.00 sıralarında bir grup PKK'lı terörist tarafınan uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. Çıkan çatışmada 5 asker hafif şekilde yaralanırken, 1 PKK'lı da doçka silahıyla birlikte ölü ele geçirildi. Bölgede hava destekli operasyonlar ve yer yer sıcak çatışmalar devam ediyor. Yaralı askerler ambulanslarla Hakkari Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı.

SAVAŞ UÇAKLARI

Buarada, PKK'ya ait 10 hedef, savaş uçakları tarafından imha edildi.  Genelkurmay Başkanlığı, bugün 18.56 - 20.22 saatleri arasında Çukurca kırsalında tespit edilen PKK hedeflerine hava harekatı düzenlendiğini açıkladı. Açıklamada, savaş uçaklarının tam isabetle vurduğu 10 PKK hedefinin imha edildiği belirtildi.

ÖZEL GÜVENLİK BÖLGESİ

Elazığ'ın Alacakaya, Arıcak, Karakoçan ve Palu ilçelerindeki bazı alanların "geçici özel güvenlik bölgesi" ilan edildiği bildirildi.

Valilikten yapılan açıklamada, terörle mücadele kapsamında yürütülen operasyonlar nedeniyle halkın can ve mal güvenliğinin korunması bakımından girilmesinde sakınca bulanan Alacakaya, Arıcak, Karakoçan ve Palu ilçe sınırları içindeki 15 alanın, 1-15 Eylül tarihlerinde geçici özel güvenlik bölgesi ilan edildiği belirtildi.

VALİLİK HALKA DUYURDU

Özel güvenlik bölgesi ilan edilen alanların, Alacakaya'da Gortil ve Herbite yaylaları, Arıcak'ta Görese 1 ve Görese 2 bölgesi, Karakoçan'da Gazdağı-Karaboğa dağları hattı, Akpınar'ın batısı, Pilavtepe, Koçyiğitler köyünün batısı, Dilektaşı ve Başak yaylaları, Velikan'ın doğusu ve Çatılı bölgesi ile Palu'da Akdağ, Haydar ve Deştibotan yaylaları olduğu ifade edilen açıklamada, halkın can ve mal güvenliği için buralara girişlerinin mülki amir izni olmadan yasaklandığı kaydedildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz