Maddi yardım vaadiyle noter onaylı dolandırıcılık

“Maddi yardım yapılacak” denilerek, noterde parmak bastığı evrakla adına geri ödemeli tarım kredisi çekilen Gazal Altuntaş, 32 bin 648 TL dolandırıldı. Altuntaş, kendisini dolandıran kişi hakkında şikayetçi oldu ancak mağduriyetinin hala giderilmediğini belirtti.

Maddi yardım vaadiyle noter onaylı dolandırıcılık

Diyarbakır’da yaşayan Gazal Altuntaş (52), 11 yıl önce “maddi destek sunulacak” denilerek, parmak bastığı evrak ile dolandırıldığını iddia etti.

2009 yılında ekonomik sorunlar yaşayan Gazal Altuntaş’ın bir akrabası kendisine Cumhurbaşkanlığı tarafından yardım yapılacağını, bunun için notere gidip imza atması gerektiğini belirtti. Gazal Altuntaş ve gelini Sevim A. akrabaları olan Dilşah Y. ile birlikte Bağlar ilçesi Bayramoğlu Semti’nde bulunan notere giderek burada kendilerine sunulan evraklara imza attı. Okuma yazması olmayan Gazal Altuntaş evraka parmak basarken, gelini Sevim Altuntaş ise evraka imza attı. İki kadın dolandırıldıklarını ise olaydan 8 yıl sonra anladı.

10 BİN 776 TL DOLANDIRILDI

Adına tarımsal destekleme adı altında Ziraat Bankası’ndan 10 bin 776 TL kredi çekilen ve çekilen kredinin ödenmemesi ile işlenen faiz ile birlikte toplamda 32 bin 648 TL borçlu olan Gazal Altuntaş, bir an önce mağduriyetinin giderilmesini istedi. 11 yıl önce akrabası Dilşah Y.’nin de aralarında olduğu bir çete tarafından birçok kişinin dolandırıldığını iddia eden Altuntaş, yaşadıklarını anlattı.

ÖDENMEYİNCE 32 BİN 648 TL BORÇLANDI

Altuntaş, 11 yıl önce Diyarbakır’da süt fabrikasında çalıştığını ve akrabası olan Dilşah Y.’nin “Cumhurbaşkanı beyaz eşya ve maddi yardım yapacak” sözü ile kandırıldığını belirterek, “Kimliğim ile birlikte notere gidip imza atmam gerektiğini söyledi. Ona kimliğimi verdim. Onunla birlikte notere gittik. Orada işlem yaptı. İmza attığım evrak ile bana her ay 500 TL ödeneceğini söyledi” diyerek dolandırıldığını söyledi.

GELİNİ 18 BİN DOLANDIRILDI

 “Kiracıydım. Çocuklarım ise cezaevindeydi. Bir yardım gelir diye onlara inandım, kabul ettim. Beni dolandıracağını tahmin edemedim” diyen Altuntaş, gelini Sevim Altuntaş’ında aynı yöntemle 18 bin TL dolandırıldığını iddia etti.

HESAPTAKİ PARASINA EL KONULDU

3 yıl önce askerdeki oğlunun kendi hesabına bin TL para gönderdiğini, çekmek için bankaya gittiğini ancak paraya el konulduğunu söyleyen Altuntaş, “Benim adıma borç göründüğünü söylediler. Yıllarca o borç faiz olarak işlemiş. Gelinim ve oğlum şuan evli değil. Oğlumun iki çocuğu var. Oğlum cezaevinde tutuklu. Gelinim çocuklara bakmaya çalışıyor. Bir hastanede çalışıyor ancak her ay maaşı kesiliyor. Benim adıma açılan her hangi bir hesaba bir kuruş para girse hemen devlet el koyuyor. İki tutuklu oğlum var onlara bakamıyorum. Borçlarım ise artıkça artıyor” diye içinde bulunduğu duruma dikkat çekti.

ŞİKAYETÇİ OLDU

Kendisini dolandırdığı akrabası Dilşah Y.’nin kısa bir süre sonra birden fazla daire aldığını söyleyen Altuntaş, “Beni borçlandırdıkları için gidip karakolda şikayetçi oldum. İfade verdim. Ancak bir gelişme olmadı. Beni dolandırdığını kabul etmedi. Tüm ailesinin de dolandırıldığını iddia etti. 600 kira ödüyorum, gelirim yok. Evlere temizliğe giderek aileme bakmaya çalışıyorum. Üstelik ortada bana ait olmayan bir borç var. Her gün faiz işliyor. Tek suçum okuma yazma bilmemek” sözleri ile mağduriyetinin giderilmesini istedi.

İDDİALARI YALANLADI

Olaya dair ulaştığımız Dilşah Y. ise kendisinin de dolandırıldığını, 11 yıl önce içinde noter ve bankacıların da olduğu bir suç çetesi tarafından maddi zarara uğratıldığını iddia ederek, suçlamaları reddetti.

Kaynak: Diyarbakır Söz