Görüş Bildir

Maliyet 2 milyon 127 bin lira imiş

Ankara Etimesgut Kaymakamlığı görevinden, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na 1 Kasım 2016'da kayyum olarak atanan ve son seçimde de AK Partiden aday olan Cumali Atilla'nın belediyedeki makam odasına yaptığı harcamanın yarattığı tartışma devam ederken, belediye binasında yapılan işler, tefrişat ve alınan mobilyalara 2 milyon 127 bin 725 lira ödendiği ortaya çıktı. Kayyum Başkan Atilla döneminde tefrişat ve mobilya ile malzeme alımı için 4 ayrı ihale düzenlendi.

Maliyet 2 milyon 127 bin lira imiş

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na 1 Kasım 2016'da kayyum olarak atanan ve son seçimde de AK Parti'den aday olan Cumali Atilla'nın belediyedeki makam odasıyla ilgili ortaya çokan skandal görüntü ve lüks ihtişamın, parasal harcaması da giderek artıyor. Belediye binasında yapılan işler, tefrişat ve alınan mobilyalara 2 milyon 127 bin 725 lira ödendiği ortaya çıktı.

'İSRAFIN GÖSTERGESİ'

Makam odasının görüntülerini sosyal medyada paylaşan yeni Başkan Adnan Selçuk Mızraklı ise “Bu odalar talan ve israfın en iyi göstergesi” dediği Kayyum Cumali Atilla'nın skandal olayı büyük yankı uyandırırken, yapılan harcamanın 750 bin lira değil, 2 milyon 127 bin lira olduğu ifade edildi. Makam odasının arka bölümüne banyo duş ve küvet yaptıran Atilla'nın kullandığı banyoda, tütsü çubuklarının bulunması da dikkat çekiyor.

​4 İHALE 2 MİLYON TL

Edinilen bilgiye göre, Cumali Atilla göreve başlamasından hemen sonra tefrişat ve mobilya ile malzeme alımı için çeşitli tarihlerde 4 ayrı ihale düzenlendi. Başkan Atilla makam katında kullanılmak üzere ilk ihalesini, 2 Mayıs 2018'de yaptı. Bu ihalede, 745 bin 806 liraya mobilya alındı. 2 Kasım 2018'de de bu kez Başkanlık Özel Kaleminde kullanılmak üzere 838 bin 474 liraya 36 ayrı kalem mobilya ihale yapılarak, satın alındı.

ARALIK VE ŞUBATTA

21 Aralık 2018'deki bir diğer ihale ile de belediyeye 210 bin 571 liraya 37 kalem mobilya ve diğer malzeme adı altında alım yapılırken, 4. ihale ise 20 Şubat 2019'da yapıldı. Bu ihalede, 332 bin 874 liraya 21 kalem mobilya alımı gerçekleştirildi. Dört ihalenin de yasanın 21-B maddesi uygulanarak yapılması dikkat çekti.

YASANIN 21-B MADDESİ

Kayyum Atilla'nın belediyenin ihalelerinin ekseriyetinde olduğu gibi makamına ve özel kaleme aldırdığı mobilyalarla ilgili ihalede kullanılan madde; “Doğal afetler, salgın hastalıklar, can veya mal kaybı tehlikesi gibi, ani ve beklenmeyen veya idare tarafından önceden öngörülmeyen olayların ortaya çıkması üzerine, ihalenin ivedi olarak yapılmasının zorunlu olması'' hükmünü taşıyor.

'ÇOK ESKİYDİ YENİLEDİK'

Buarada, Kayyum Cumali Atilla, Sözcü Gazetesine konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Belediyenin binası 30 senelik ve bakımsız durumdaydı. Hem binada hem odalarda yenileme yapıldı. Banyo ise zaten vardı ve biz sadece duş yaptırıp yeniledik. Banyodaki kaplamalar da mermer değil, fayans. Biz tüm işleri ihale açarak yaptık" dediği öğrenildi.

İHALELERİ ALAN FİRMA

Peş peşe ortaya çıkan skandal alımlarla ilgili dikkatler, dört ihalenin hangi firmalar olduğuna çevrilirken, makam odası, dinlenme odası ile banyo bölümündeki tadilatın, müteahhidi de kim sorusuna yanıt aranıyor.

MIZRAKLI'NIN PAYLAŞIMLARI

Mızraklı, kayyumun şatafatlı lüks makam odası ve banyosunun görüntülerinin ardından önceki gün Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürü’nün odasını görüntülerini de twitter hesabında paylaşmıştı. Mızraklı görüntünün altına, “Diyarbakır DİSKİ genel müdürlük odası… Gönül Belediyeciliği değil Banyo Belediyeciliği yapmışlar” notunu düşmüştü.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi