Görüş Bildir

Mardin'de 2 PKK'lı yakalandı

MİT ve Emniyet'in ortak operasyonunda yakalanan, PKK tarafından metropollere bombalı saldırılar gerçekleştirmek, orman yangınları çıkarmak için gönderilen 2 örgüt üyesi tutuklandı.

Mardin'de 2 PKK'lı yakalandı

Mardin'de, MİT ve Emniyet'in ortak operasyonunda, metropollere bombalı saldırılar gerçekleştirmek, orman yangınları çıkarmak için gönderilen 2 PKK'lı tutuklandı.

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, PKK/KCK'nın eylem ve faaliyetlerinin deşifre edilerek, akamete uğratılması amacıyla MİT Mardin Bölge Başkanlığı ve Emniyet Müdürlüğü tarafından önceki gün ortak operasyon düzenlendi.

EYLEM YAPACAKLARDI

Operasyonda, PKK/KCK-PYD/YPG tarafından Türkiye'de saldırı için yetiştirilen ve örgütün şehir yapılanması olan YPS bünyesinde faaliyet yürütmek üzere ülkeye gönderilen 2 örgüt üyesi yakalandı.

PKK tarafından metropollere bombalı saldırı için gönderilen silahlı örgüt militanları, bombalı saldırılar ile orman yangınları çıkarmak için hazırlık yaptıklarının belirlendiği öğrenildi. Yakalanan B.K. ve M.E.F'nin sevk edildikleri adli makamlarca tutuklanarak, cezaevine gönderildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi