Görüş Bildir

Mardin'de 31 DBP'li gözaltına alındı

Mardin'de PKK/KCK'ya yönelik yürütülen bir soruşturma kapsamında bugün düzenlenen operasyonlarda DBP'li 31 kişi gözaltına alındı. 1 Kasım'da düzenlenen başka bir operasyonda gözaltına alınan, aralarında DBP Mardin İl Başkanı Ahmet Eken'in bulunduğu 20 kişi de tutuklandı.

Mardin'de 31 DBP'li gözaltına alındı

Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü PKK/KCK soruşturması kapsamında bugün sabah saatlerinde Mardin merkez ve bazı ilçelerde bir çok eve baskınlar düzenlendi. Eş zamanlı düzenlenen operasyonlarda, aralarında bazı eski DBP'li ilçe Belediye Başkanlarının da bulunduğu 31 DBP'li gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar sağlık kontrolünden geçtikten sonra Emniyet Müdürlüğünü götürülerek sorgularına başlandı.

1 KASIM'DA GÖZALTINA ALINAN 31 KİŞİDEN 20'Sİ TUTUKLANDI

Mardin Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü başka bir soruşturma kapsamında 1 Kasım'da gözaltına alınan ve aralarında DBP Mardin İl Başkanı Ahmet Eken'in de bulunduğu 31 DBP'li adliyeye çıkarıldı. Savcılık ve hakimlik sorgusunun ardından DBP Mardin İl Başkanı Ahmet Eken'in de aralarında bulunduğu 20 kişi tutuklanırken, 11 kişi ise serbest bırakıldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi